tisdag 24 november 2009

The golden age of grotesque

När stycklektionen var slut för idag så gick jag in i rummet där skåpen för värdesakerna är, och när jag skulle gå ut hade jag min chark/färskvarulärare bakom mig som jag inte la så mycket notis vid. Eller, rättare sagt inte förrän han tryckte två fingrar i varsin sida av... sidan på magen ni vet? Vilket kan fullständigt få mig att alternativt gapflabba eller gallskrika beroende på humör, men eftersom han inte träffade rätt ställe så kittlades det bara lite (det låter konstigt, men skit samma, jag är dålig på att förklara bra). Han frågade hur det gick med styckeriet och jag sa att "det går väl bra..", men så stod min stycklärare någon meter ifrån och hörde, så han pekade på mig och sa till Lasse (charkläraren): "Hon är ett framtida proffs.".
Jag är väldigt stolt. Även om jag inte ska bli styckare värmer det med bra betyg, I like! Nu gäller det att fortsätta så och bättre till och med, jag tycker ju inte det är så äckligt längre. Visst mådde jag lite illa imorse när de sågade i revben och skar av en av grisens bröstvårtor, men sen när jag väl satte igång med julskinkor styckade jag ungefär 2 och ½ själv tror jag.

Idag har jag tvättat fem tvättar. Yey, go me.
Nu ska jag göra den förbannade jävla fittläxan... heiheeeei.

måndag 23 november 2009

I am a jerk, but that's ok. You are a jerk too.

Heiheiheiheiii bloggen.
Läxor = inte lockande.
Allt annat inkl. städning, tvätta, dis.. okej kanske inte diska, men möblera/sortera = lockande.
På onsdag ska jag ha lämnat in ett häfte om rotfrukter och sånt, och jag började på det igår. Idag och imorgon hade jag tänkt slutföra det, men det är ju så jääävla tråååkigt... livsmedelskunskap är helt enkelt jättetråkigt utan att vara jätteelak. Det bara är så. Inget mot läraren, faktiskt, utan det är bara så ointressant att läsa om pepparot och rödbetor så jag skulle kunna ta och läsa ett kapitel ur bibeln istället. Kanske.
Nu sitter jag och funderar på att ta en promenad genom västra kyrkogården och ta nån av spårvagnarna från Sandarna till Stigbergstorget för att hämta biljetterna till Oh no... it's christmas! Det regnar ute, mina skor är redan blöta, min jacka är kall, men det skulle vara så mycket roligare än att göra läxan...
Okej, nu såg jag att det var nästan bläcksvart ute redan, mamma skulle nog inte vara så glad om jag gick genom kyrkogården nu. Inte jag heller för den delen. Kanske.
Nej, får nog ta en buss istället...
Yep, buss it is. Gotta go!

Ps, vi har börjat med styck i skolan nu. Imorse fick vi en del av en gris där vi bland annat skulle såga av benet på den. Det klarade jag inte av, eller själva ljudet alltså, så jag var tvungen att gå ut en stund. Blev först illamående där inne, och sen när jag väl gick ut till en toalett så blev jag som febrig i kroppen. Ganska obehagligt. Men sen gick det bra, att skära i kött är ju inga större problem, det är bara ljudet när man sågar genom ben... När jag kom hem idag förresten så gjorde jag vegitariska piroger. Haha, jag vet inte om det var medvetet, men det var rätt skönt att slippa lukten av rått kött i alla fall. Ds.

söndag 22 november 2009

Tomtar om natten

Haha, natten till idag...
... slutar läsa runt 2:00, somnar någon gång runt 20 över. Vaknar 3:30 av att några fyllesvinskompisar till våra grannar trycker i vanlig ordning på alla knappar som möjligt går för att komma in, trodde jag... plötsligt slutar det och istället kommer de in i trapphuset. En springer, de andra går. Plötsligt hör man hur någon dunkar in i vår dörr, och sen ringer på vår klocka. Halvvaken som jag var trodde jag de hade gått fel, men gick till dörren för att kolla genom kikhålet. Precis som jag kom fram så hör jag ett ynkligt "hallåååå?" och gissar genast på Ola eller Jimmy som båda är mina bröders vänner. Jimmy var rätt, och när jag öppnar dörren ser jag Jimmy, Staffan och Olof. Haha, jag började skratta och släppte in dem som var måttligt fulla. "Vafan, är inte Ola här?! Det lilla svinet, jag ska fan..." lät det ungefär. Så jag visade dem in i datarummet/Albins sovrum och vardagsrummet där de kunde få sova eftersom det var det de ville antog jag. Efteråt kom jag på att jag måste sett lite halvgalen ut med ruffsigt hår, no brah, gröna shorts och gaanska trötta ögon. Haha, fint.
Sånt händer här om nätterna i alla fall, mina bröder vet jag inte när de kom hem, de var lite smidigare och tystare... haha, nu ska jag nog städa mitt rum och se om jag kan sätta igång med mitt jävla väskskapande någon gång, det går inte så bra.
Pussssss!

fredag 20 november 2009

Use your fist and not your mouth

Aj. Idag har jag ont i magen, och jag vet inte om jag ska vara med på gympan eftersom den ständigt försvinner och sen återkommer. Helst skippar jag såklart, men nu ska vi ändå vara på Friskis&Svettis för en gångs skull och slipper peddo-Frasse lite mer... äh, vi får se, jag åker inte förrän om en timma i såna fall.
Igår var det fight i skolan. Gustav har gått över gränsen nu, han förstår verkligen inte och JAG förstår inte hur han inte kan förstå att han bara ska hålla käften och ge sig någon jävla gång. Det var hur som helst droppen igår för Emma, och äntligen fick hon ut sin vrede. Det var sjukt att se, nästan som en filmscen, och min mage vreds liksom till när man såg och hörde Emma säga vad hon sa och göra det hon gjorde. Jag står på Emmas sida som ni nog förstår, det är en lång historia och jag har nog inte riktigt ens fattat eller hört allt, men tillräckligt för att förstå vad Gustav gjort för att inte respekteras av mig, eller egentligen någon i klassen.

Use your fist and not your mouth som herr M. Manson skulle säga.
Åtminstonde när det inte fungerar verbalt ibland.

söndag 15 november 2009

Ilska vs skuldkänslor

Arg, ledsen och trött blir jag. Elak, äcklig och dum känner jag mig.
Ibland förstår jag mer än jag vill förstå. Jag vill vara ung, rebellisk och stark!
Just nu är jag inget, förutom ung kanske.. för ung.
Fan.
Nu måste jag sova, imorgon får jag skälla och gråta.

God natt.

måndag 9 november 2009

Goodmorning heartache, thought we said goodbye last night.

Nu har jag blivit bättre på att kommentera överallt än vad jag blivit på att skriva här, så tänkte att det kanske var dags. Kanske är en lite konstig tid att göra det på, men när jag ändå satt här... så, mina dagar har sett ut somsåhär:
- fredag, Hannah&Dick med Kaan på trädgårn, jättebra spelning men stimmig publik
- lördag, Tove, mys mat och film (Monty Python)
- söndag, släktkalas hos Dorra och på kvällen en helt fabolous konsert av Anna Ternheim
och idag blir det först chark (stå och sova antagligen eftersom jag sovit ca 5½ timmar), sen hem tidigt, powernapa som fan, och sen ner till stan och möta bröder, Dorra och Skander för att gå på bio. Underbart! "Upp" ska vi se, i 3D, som vi pratat om i hundra år ungefär och igår bokade vi äntligen när vi var samlade.
Ähhh... jag var mindre inspirerad än vad jag trodde. Jag återgår nog till kommenterandet så kommer jag tillbaka en annan dag när jag har mer att säga. Så kan ni få en liten bild på Anna Ternheim att titta på in the mean time.



God morgon, god dag, god kväll, god natt. Snart är det nog dags att kolla på Truman Show igen, det var ett tagsen nu kom jag på.
Ciao!