onsdag 24 mars 2010

Livsmedelskunskap...

... SUGER.

jävla kötthelvete.

fredag 19 mars 2010

Dagens i-landsproblem

Åååååååååh jäklar vad svårt det kan vara att skicka ett förbannat litet sms ibland.
Fan ta mina känslor.
Åh.
Going mad.

torsdag 18 mars 2010

Wherever sunshine, that's where we are

Maaaaaaaaaaaaaah, jag måste bara skriva av mig lite.
Jag är så glad att jag är jag ibland, och väljer mina vänner med stor omsorg. För jag har verkligen världens finaste människor runt omkring mig typ heeela tiden, och ni som känner att ni kan ta åt er ska verkligen ta åt er! Under min gymnasietid har jag växt både som människa, socialt och till mitt sätt att vara (för att inte tala om magen som fått lite för mycket deg och kaka i sig men det är en annan sak) och jag har träffat så jävla mycket grymma personer! (Josse, du är självklart fortfarande inräknad i de personerna fast jag träffade dig på högstadiet. Samma gäller för ett antal andra vänner också, men alla behöver inte namnges eftersom de antagligen inte läser min blogg.)
Jag är så himlahimla glad för det.
Och jag tror faktiskt att det är ömsesidigt, eller så är jag jäävligt dålig på att läsa människor (vilket jag dock kan vara ibland, men jag tror inte det är så i detta fallet för då är jag dålig varje veckodag, 24/7), men det gör mig ännu mer glad! Åh, mänskligheten är inte helt dum i alla fall.

Så tack, alla ni som förgyller mitt liv lite mycket extra varje dag. Vare sig det är i skolan, på fritiden, över internet eller i telefonen. Ni gör liksom livet typ supervärt att leva.

lördag 13 mars 2010

Technology.

Fan vad orolig man kan bli pga att någon inte har en jävla mobil på sig.
Albin ringde för ca 3 timmar sen och frågade om jag hade pratat med mamma eller Mathias idag, eftersom de skulle upp och hälsa på dem i Oslo över dagen. Det hade jag inte, Albin sa att de inte svarade när han ringde och var ca 1½ timma försenad. Just då tänkte jag inte så mycket på det, men efter vi lagt på kom oron krypandes och alla möjliga tankar dök upp. Ja, jag behöver inte ens dra upp dem utan ni kanske kan förstå.
Sen tre har jag gått och oroat mig, inbillat mig och gått från gråtandes till stirrandes. Nu, precis innan jag skulle börja skriva av mig här, fick jag ett sms från Albin där det stod: "De är här nu. Hade glömt mobilen och åkt fel. Kom för ett tag sen. :)"
Jag svarade kort: "Tack! Hälsa att jag halshugger dem om de gör så igen. Puss."
Jävla klantidioter!
Men det fick mig att tänka lite på hur det var innan mobilens tid, fan, man visste ju ingenting om de som åkte iväg. Om de levde, var döda eller oskadda. Vi har det sjukt tryggt nu och man blir helt överorolig bara någon inte svarar på några timmar.
Dock hade det varit en annan sak om jag visste att de skulle vara hemma och inte svarade, för när de är ute och kör så kan det lättare hända något.

Nej nu ska jag slänga in den sista vetebulldegen. Hej.

fredag 12 mars 2010

Oh no, i killed someone again

... oh no, i think it was a friend.
The Mopeds, fina grejor detdär!
I alla fall så kom jag precis på att om en och en dag kommer jag befinna mig i el Stockholmo! Så jäkla gött! Ska upp med pappa och hälsa på Jeanette med familj (pappas kompis, numer min också kanske man kan säga), och sen om vi får tag på Agneta blir det nog någon liten date med henne också! Ååh, underbart. Där stannar jag till måndag, åker hem på kvällen. Pappa stannar kvar eftersom han ska göra någon jobbgrej.
Det ska bli så kul!
I övrigt är jag jätteglad att det är fredag trots att jag knappt varit i skolan denna veckan, känns det som. Man börjar bli lat och kräsen. Nästa vecka är det Bagar-SM på vår skola så vi måste vara med och hjälpa till... känner inte riktigt för det.
På måndag är det vanlig dag i bageriet för oss, men på tisdag ska jag stå i Nordstan och sälja bröd tror jag. Och onsdag blir det vanlig dag igen, fast där är jag reserv så kanske måste stå i Nordstan igen om någon annan inte kan. Torsdag börjar jag 15:oo och måste hjälpa de tävlande att rulla ner stick till en lastbil och sen stå och vakta alla grejor med mitt liv i Nordstan så ingen går och snattar/petar, sen slutar jag kl 18:00. Det är jag lite nervös inför, tänk om man råkar tappa en plåt och förstöra hela skiten? På fredag tror jag att det är vanlig dag igen... får se.

Kom förbi i Nordstan på tisdag om ni inte har något bättre för er! Tror jag är där mellan 11 och 15.

Nu ska jag hitta på nåt roligare, typ gå upp i bergen och sola medan den är framme. Mmmm... kanske lite varm choklad på det. Är btw ute på Styrsö.
Tjopp!

torsdag 11 mars 2010

Little girl gone grown up........... almost


2007


2007


2008



2007

Idag fyller Josse 17, alltså endast ett år från 18 och myndig ålder. Superduperguperdjupergrattis till dig min kära vän! Du är amazing, på väldigt många sätt och vis! Du vet hur jag beundrar dig för bland annat ditt tålamod, som vi pratade om senast häromdan. Här får du ett helt inlägg i din ära, mycket va? Nämen da vanillabulls are on their way, my dear, som jag sagt ett tag nu.
Massa pussar och kramar till dig!

(Fick sån lust i att börja gräva bland gamla bilder, så tänkte att då kan jag langa upp några gamla på dig här. Fint vaa?)

BIG heart!

onsdag 10 mars 2010

Don't need a gun to blow your mind

God kväll.
Ska gå och lägga mig så snart jag skrivit klart här, men kände av någon anledning att det var nödvändigt... kanske något jag bär på inombords och vill innerst inne ha ut, fast inte vet det ytterst ute. Hm.
Hursomhaver så har vi haft, och kommer ha en helt otroligt slapp vecka:
Måndag - bagerilektion som vanligt, började vid åtta, slutade vid elva.
Tisdag - bagerilektion, började vid åtta, slutade vid elva.
Onsdag (idag) - skippade matten, behövde inte gå på svenskan, studiehandledningen var inställd och lmk'n var frivillig så jag hade bara en lektion. Och den enda anledningen till att jag gick till den var för att det var Rebecca som skulle hålla i en cheerleading-gympalektion. Så började runt ett, slutade runt halv tre.
Torsdag (imorgon) - ingen engelska, ingen svenska, börjar hygienen kl 12:15, slutar ca 13:15.
Fredag - vanlig dag, börjar 8 med idrott (prov och beeptest om det gör någon skadeglad och bitter jävel lite lyckligare att veta), sen engelska, bamba, svenska och matte. Helt okej dag det också, slutar ca 14:00.

Nej, nu behöver jag sova. Det jag hade inombords ville nog bara ut och skryta lite.

G'night.

söndag 7 mars 2010

Goodnight sweetheart




logginlägg som får mig att gråta.

Twist and shout

Jäklar vad jobbigt det kan vara psykiskt att ha skilda föräldrar ibland. Jag blir helt splittad, schizo, konstig varje gång jag flyttar hit och dit. Gah... jag hatar att sakna. Oftast. Fast det är ju lite bra också.
I fredags var jag och Tove på Alice i underlandet, det var en besvikelse faktiskt. Tyvärr. Jag kan se den igen, men den levde inte upp till Tim Burton-förväntningarna man hade. Sen skulle Tove mini-lajva så jag åkte ut själv till Styrsö. Pappa min söta pappa hämtade mig med farmor och farfars golfbil eftersom jag frös benen av mig i minusgraderna. Väl hemma kollade vi på tv, resten har jag skrivit om under.
På lördagen började vi måla mitt rum. Underbart! Grundmålade det vitt, sen så fick vi oväntat besök av Hannah och två av hennes vänner, Mari och Lara. Hannah är från Sverige, Mari från Norge och Lara från Belgien. En härlig blandning av musiker helt enkelt! (Lara spelar kontrabas, bara att jag inte vet någon myspace till henne). Hur som helst supermysig lördagseftermiddag, kunde inte blivit bättre. Hannah alltså, underbar tjej. Hennes kompisar också, jättemysiga!

Nej, nu orkar jag inte skriva mer faktiskt. Gör det en annan dag. Men lyssna på Hannahs och Mari(Ylijali)s musik och njut! It's nice.

Tschjao.

lördag 6 mars 2010

I don't believe in ghosts, but there's a ghost under my bed.

Igår såg jag såhär ( - ) mycket av 1408, och blev skitskraj ändå. Skräckfilm är alltså inte min grej. Innan jag kommit in i min djupsömn så låg jag och somnade lätt, vaknade, somnade, vaknade hela tiden och såg bilder av diverse läskiga saker varje gång. Sen att Niki och hennes vänner hade fest och var ute större delen av kvällen/natten (i minusgrader?!) och skrek hjälpte ju inte så mycket. Hysterical!

Idag vaknade jag vid nio av att pappa spelade såhär (-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------) hög musik i rummet bredvid. Som tur var, var det Nina Simone så det var ju rätt lugnt och fint, men alltid (läs: ALLTID) när jag är på Styrsö och det är helg är det det jag vaknar av.
Ikväll blir det till att fira Tove, kul och myspys! Fast hon fyller inte förrän på tisdag, men då blir hon stooor flicka.

Nej, nu ska jag skriva lite om Jack Black tror jag allt. Tjopp!

torsdag 4 mars 2010

Wonderboy, won't you take me far away from the mucky-muck now?

Mmmm, denna snygging ska jag jobba om på svenskan:

Ska bli kul! Kika lite på hans skådespelar- samt musikkarriär, åh jag är faktiskt taggad på att göra arbetet! Vet inte riktigt hur jag ska börja bara.

Idag i alla fall, så hade vi först engelska.
Vi skulle ha redovisning på något som hade med ungdomar att göra, alla utom jag hade gjort läxan och skrivit massor om något (t.ex. sina hästar, gitarrer, musik osv), jag var så omotiverad så jag... råkade... skita i det. På båten och bussen in (var på Styrsö) så försökte jag skriva lite men kom ingen vart. Tog min mp3 som föremål i alla fall, och improviserade. Hm, det gick väl sådär men hey! Jag gjorde det i alla fall, så nästa torsdag är jag ledig. Haha, fy fan för mig.

Sen hade vi svenska, jag bollade idéer med Kiwi (min lärare) och kom fram till att jag skulle göra lite research och arbete om Jack Black, kul som fan!
Vi hade svenska i ungefär en halvtimma, sen gick vi (behöver inte vara på lektionerna om man gör arbetet hemma) och eftersom Kurt sa att vi inte behövde ha hygien (ämnet då, inte VÅR hygien) så åkte vi hem redan vid halv tolv.

Runt ett - två så fick jag ett sms av Linnea där hon frågade om jag hade lust att träffas, och såklart jag har lust att träffa henne! Så runt fyra åkte jag ner till stan och mötte henne vid Brunnsparken. Därifrån gick vi till diverse caféer tills vi bestämde oss för café Vanilj vid Domkyrkan. Där satt vi och åt och prata i ungefär två timmar, übermysigt! Hon är så fin, dendär Linnea. Sen fick vi för oss att gå till en affär där jag träffat ett väldigt gulligt affärsbiträde, men tyvärr hade de stängt kl 18, och vi var där fem över. Men, vi promenerade och kollade i lite affärer på vägen till Brunnsparken, och runt halv sju åkte jag med min buss.

Superhärlig dag helt enkelt! Åh, fler av dem gärna!
Pusspusspuss, snart är våren här!

tisdag 2 mars 2010

Say it to me now

Jag är rätt säker på att jag skrivit detta förut, men bara för att försäkra mig själv och alla som råkar titta in här: det jag skriver här är mest för mitt egna huvud. Som en dagbok, ungefär, fast utan allt det allra privataste. Jag har märkt mer och mer hur kul det kan vara att kolla på/läsa gamla grejor, så det får bli såhär. Läsa gör den som läsa vill, men det är min blogg och jag får skriva det jag känner för och tänker.

Har suttit i någon timma nu och spelat gitarr/sjungit (fult, sjungit... sjungt? Nä), jättelängesen jag gjorde det sist. Underbart. Vill ha ett piano också, så jag kan spela massa fint hela tiden. Tog ut denna när jag senast var uppe i Havstenssund, helt själv. Stolt! Så nu vill jag spela mer, mer, mer!
På lördag blir det inge Sanna förresten, utan Tove istället. Hon fyller 18 på tisdag och tänkte fira lite i förväg, ska bli jättekul! Fast jäkligt trist att missa Sannas, men det kommer fler chanser tror jag. Man fyller trots allt bara 18 en gång. Helt sjukt, big girl. Vi har levt ihop i 16,5 år nu, alltså sen jag föddes. Min syster, finaste syster.
Påtal om syskon så såg jag facebook-uppdatering på Rasmus sida: "Just nu spelas Segertåget i duschen. I duschen!" = de har högtalare i deras dusch.
O.G.A.H. (onödig grej att ha) kan man ju säga.
Men det känns bra, fyfan vad kul de kommer ha det.

Nej, sova nu kanske. Har inte riktigt sovit ut helt på länge känns det som, börjar halv nio imorgon så behöver inte ta bussen förrän 08:07, de e najs! (Power, de e najs...)

Natt!

Ni är bäst

Hela jag är som ett nervvrak.
Vill bara gråta hela tiden, och det beror inte på pms eller dåligt med mat, det är bara en slags reaktion på att jag inte kommer ha bröder boende hemma längre tror jag.
Igår blev ett blött avsked, kändes mest hemskt... ville aldrig gå och lägga mig när det började bli kväll, satt bara där i soffan och pratade/lyssnade/kollade på mina bröder när de packade och höll på. Sen blev klockan tio, sen halv elva, sen elva... jag hatar kanske mer än något annat att säga hejdå, så jag sköt bara upp på det. Tillslut var jag tvungen att lägga mig för att få någorlunda sömn, och vi sa att vi skulle säga hejdå imorgon morgon istället. Jag gick och la mig men kände inget annat än att jag ville gå upp och prata med dem igen. Efter en minut kände jag tårarna komma och de kunde inte stoppas, så jag gick ut och började böla som ett litet barn. Vi kramades och vi pratade tills klockan var halv ett, och allt kändes lite bättre efter att ha fått ut det ur mig.
En sak vi sa och alla tre var säkra på var att: det kommer aldrig bli samma sak igen.
Imorse gick jag upp och kollade mig i spegeln. Det första jag la märke till var att mina ögon fortfarande var svullna och röda, har tydligen ärvt mammas gråtgrejs som syns i år och dag ibland efter. Sminkade mig lite, åt en liten macka, pratade lite med mamma, Albin och Rasmus.
Sen skulle jag gå till bussen = ett till hejdå. Började gråta lite igen men skyndade iväg för att det inte skulle synas för mycket.
I skolan fick jag ett sms från Albin som fick mina ögon att tåras igen, böjde ner och gömde huvudet lite, och kände enorm stolthet över både mig och mina bröder.
Fan, vad bra ni är.
Fan, vad bra vi är.

måndag 1 mars 2010

I never told you how much I love you and everybody need a brother like you

Just nu sitter jag och lyssnar på när mina bröder packar för fullt. Imorgon flyttas det till Norge på obestämd tid.
Det känns sorgligt för min del, jag kommer bli helt ensamt barn hemma. Ensamt barn med skilda föräldrar som hon nu måste börja planera hur hon ska bo hos för att inte lämna dessa ensamma för länge.
Vad fan! Elakt. Jag vill också flytta hemifrån i såna fall.
Men samtidigt känns det bra, mina små barnsliga storebröder ska flytta och bli vuxna, arbetande män. Sjukt.
Det kommer bli så jävla tomt och jag vet inte riktigt hur jag ska fylla ut det tomrummet. Det är ändå två personer man levt hela livet tillsammans med, som man älskar så djupt och tar förgivet för nästan vad det än gäller.
Det svåraste nu kommer vara att säga hejdå på ett fint, bra och bekvämt sätt, utan att bli för töntigt känslosam eller att tvärtemot visa alldeles för lite känslor. Hur gör fan man?
Fast såklart, det är väldigt sällan man kan säga hejdå på ett bekvämt sätt, speciellt för mig som hatar att säga hejdå.
Jävla bajsbröder som lämnar mig här.

Skriver detta inlägget på Rasmus dator, så det blir första och sista här. Kanske, kanske får de syn på detta någon gång när de är i Norge.
I såna fall: ni är bäst, jag älskar er och jag saknar er, garanterat.
Thank god for facebook.

You can't do that

Goder dager broder eller syster!
Idag har varit helt okej. Jag, Johanna och Joar gjorde Mockarutor (= typ kärleksmums) och det gick gooood, jag åt lite för mycket kanter (som blev över), kanske något jag ångrar nu. Men what the hell.
Sen slutade vi runt elva, bytte om och åkte hem. Kollade lite grejor på datan, och åkte sen ner med Rasmus till stan för att göra ett ärende och träffa Albin. När jag köpt och fixat så åkte jag hem, bröder fortsatte mot Backaplan för att köpa sista grejorna innan de åker till Norge imorgon. Sen dess har jag kollat tv, ätit macka, ätit lite snickerskaka och suttit vid datorn. Bah, latheten själv, bådar inte gott.

Längtar något grymt nu mot helgen, pratade om det lite idag i skolan också. Aaaah, jag vill ha helg!!

Nej, nu ska jag nog plugga eller diska, nåt sånt.