tisdag 29 december 2009

New years eve's going to be a good good night!

Igår kväll tror jag att jag och fyra andra tjejor från klassen satt och planerade nyår över msn i ca 3 timmar. Sjukt. Och nu är jag galet taggad! Vi ska vara hemma hos Ida och det kommer bli awesome.

I övrigt händer det inte mycket, jag är mest sjuk. Igår gick jag på stan för jag kände mig bättre, mötte upp pappa och letade jacka, köpte jacka och gick och bytte en bok som jag fick i julklapp. Sen åt vi, och sen gick vi till västtrafiks kontor och köpte fritidsladdning som börjar gälla den 30:e, awesome! I love. Sen åkte jag hem till mamma, och pappa och bror (som hängde på efter vi ätit) åkte ut till Styrsö. Och nu sitter jag här och hänger. Vaknade för lite mindre än en timma sen, och är trött. ILLA ELLEN! Ska fan inte vara trött nu. Det är nu som jag ska ha gjort 39423 saker och vara jättepigg, that's how I like it! Så ska nog städa lite nu för att få nåt gjort.
Jago (mitt brors band) är här och ska mixtra några låtar, så det lär låta en del, så lika bra att sätta på hög musik som jag vill lyssna på, orkar inte metal just nu.
Pusshei!

lördag 26 december 2009

To be gone.

God kväll! Jag känner mig inte så trött ikväll så tänkte att jag skulle ta upp laptopen och försöka komma på nåt att skriva till svenskauppgiften. Fan att man hade så mycket lättare för sånt förut. Hm... nej, jättekort och konstigt inlägg detta men nu ska jag nog get started faktiskt. Puss.

fredag 25 december 2009

Nä.

Jag mår ju inte bra på nåt sätt just nu, jag är trött och sjuk och ledsen och arg och nästan lite besviken. Nä, jag orkar inte. Hej.

onsdag 16 december 2009

Jag ser det snöar, jag ser det snöar, och jag har inga skor att gå ut i.

Men heijheij bloggen. Sitter och försöker skriva detdär jävla arbetet om advent nu, men det går åt helvete. Inte kul, och Timo har precis spelat i nordstan och jag har missat det. Fan, men bra saker är:
- jag och Niki drar snart till sthlm och ser Timo m.fl. där
- det snöar
- det snöar mycket
- snön lägger sig
... det var nog det.
Jag är hemma också förresten, inte helt kry och hade inget viktigt i skolan idag så palla att gå där och snora istället för att gå hemma och snora istället.
Jag önskar jag var i denna åldern bara att det skulle vara 60- till 80-talet.
Aja, plugga var det. Hei!

tisdag 15 december 2009

Laundry/shopping/laundry/baking/laundry...

Böh.. trött fast ändå inte. Vaknade av mig själv runt tjugo i nio, hade ställt klockan på kvart i så det var ju perfekt. Gick upp, sorterade lite mer tvätt, gick ner till tvättstugan och la i två tvättar, låste in resterande tvätt i torkrum. Gick upp, tog på mig jacka och sånt, cyklade till willys och handlade, cyklade hem, ställde in kylvaror och gick ner till tvättstugan. Tog ut tvätt, slängde in tvätt, hängde upp tvätt. Gick upp, blandade kryddor till pepparkaksdeg, fixade bakmaskinen, gick ner till tvätten. Hängde upp, la i tumlaren, gick upp. Baka pepparkaksdeg (mums, men en aning lös) ställer in deg i kylen och ner igen. Vika tvätt, visa en hur den blåa maskinen fungerar (den är jäkligt konstig faktiskt), gå upp med tvätt.

Och nu sitter jag här. Lite enformigt fast ändå inte.
Tänkte baka mer chokladkolakakor, de var mumsiga! Sen måste jag verkligen ta tag i engelskan... men det är sjukt tråkigt. Har ingen lust. Vill inte.
Nä, slappa lite och sen baaaka kakaa!

Pusssch.

måndag 14 december 2009

So happy up here!

Heiheei, tänkte bara säga att nu är jag hemma, slutade 10 idag (han var tvungen att hålla oss inne ett litet tag mer än vad vi egentligen behövde) och imorgon är jag ledig. Det är så jäkla softisch och fittgött. Hay!

Ih!

Jag ska göra Drottning Kristinas-kakebröd! Det ser supergott ut så nu jävlar. Bara så ni vet. Nu börjar mina uppdateringar bli löjligt ofta, nästan pinsamt. Aja, puss.

I don't wanna go to school on monday, don't wanna listen to what they say.

Snart ska jag börja ta på mig. Men det är så jäkla trist när man inte har nåt mål, eller helt enkelt bara nåt att se fram emot i dagen, så jag vill inte. Helst vill jag flytta på denhär laptopen, släcka lampan och somna om tills jag är pigg och nöjd. Åh, jag vill lyssna på Verner&Verner, ah, jul. <3 Men nej, här ska man gå till skolan och stycka svin, och inte såna svin man (from time to time) vill stycka utan vanliga grisar. Öhhhhhhhhhhhhhh, skolan gör mig nog lite knäpp. Måste fixa engelskagrejen idag också. Eller imorgon, men helst båda dagarna. Måste bli klar med arbetet, nu.
Snart kommer pappa med min plånbok, då får jag nog skjutts till skolan. Det gillar vi. Sen... ah, jag måste ha något att se fram emot idag. Baka? Laga mat? Julhandla? Plugga är inte en så motiverande tanke. Hm, ska logga in på matklubben som jag blev medlem på igår, kanske finns nåt gott recept... men, för nu:

au revoir!

söndag 13 december 2009

The world still loves you, mr Saturday.

Tredje inlägget för dagen! Alltså tre mer än vad jag brukar göra per månad ungefär. H3h3h.
Mamma ville baka lussekatter med mig, och de blev jättegoda! Jag gjorde några klassiska S, ett par bajskorvar, ett E och några som jag inte kan beskriva i ord. Lite kringelkrångel helt enkelt.
När vi satt degen till katterna passade vi dessutom på att göra chokladkolakakor eller vad de nu hette. Typ som kolakakor, och jättegoda! Eller de gjorde jag typ själv, för mammas gamla klasskamrat/ex-kille från högstadiet ringde och ville snacka lite. Mumma hur som helst.

ÅH, jag längtar så det kittlas i mina ben till nästa helg. Jag och Niki drar till Stockholm över dagen, jag vet inte om jag skrivit det här förut här men i såna fall skriver jag det igen, och ska gå på en konsert. Oh no... it's christmas! ska vi på. Timo kommer dit, liksom Maia Hirasawa, Jonna Lee m.fl. Det kommer bli så jääkla grymt! Så kommer vi troligtvis träffa Agneta en stund på förmiddagen också, åh lilla pluttis. <3 Hon fyllde 60 år i fredags, jag och några från klassen ringde och grattade och hennes reaktion var: "Men guuumman! Haru fått hela köören å sjunga?! AJ LÖÖV YOU, AJ LÖÖV YOU!" hahaha, aw! Men eftersom jag var i skolan då kunde jag inte prata så mycket mer, men vi har en liten bestämd telefondate imorgon kväll, det känns bra. Hon är inte så bra på det där med att ringa upp. Faast, who am I to tell her? Jag är inte så jävla bra på det själv.
Snart är det jul och jag är glad! Igår bakade vi julbröd hos farmor och farfar, vi som var där var:
Jag, pappa, bror Rasmus, Dorra och Majvor. Det var så himlahimla mysigt! Jag rullade ämnen, kavlade, satt vid ugnen i det sista (svettigt och träningsvärk i armen) och njöt. Brödet blev skitgott och mysfaktorn var nästan på topp. När vi satt i köket kom farfar instaplandes och sa direkt: "Jag måste ta kort!" och det var precis vad han gjorde. Åh, så fint att det är det första han tänkte på. Tycker jag. Farfar är helt otroligt underbar.

Nu måste jag plugga, skriva om advent på engelska... boooring.

Och juste, igår var jag på lucianatt på Bergakungen. Jag trodde det var korta snuttar av filmer som skulle spelas, och att det skulle sluta typ 02:30, men nejnej! Det började 23:30 och slutade 06:40. Uh. Jag kollade på en film (var där med båda bröder(filmen var Up in the air och var riktigt bra med George Clooney i huvudrollen, helt klart sevärd)), åt lite gratis mat, satte mig och började kolla på andra filmen men då sa jag och bror Albin nej, det var inte värt det. Klockan var 02:30-något när nästa film påbörjades och det kändes inte värt att sitta där till fyra eller mer. Old Dogs var filmen vi lämnade, och tredje filmen som spelades var Snabba Cash så jag ångrar inte att vi gick. Bror Rasmus stannade och kom hem vid åtta, känns ganska ovärt. Vi var hemma vid fyra.

Gah... deprimerande att helgen snart är över. Imorgon är det back to black, eller rättare sagt back to rött med blod, kött, senor och ben. Mmmm, jag känner:


... orka.

Puss!

It's funny 'cause the squirrel dies.

Äh, skoja bah. Jag har blivit helt dum i huvet, nya designen är här och jag är nästan lite kär.
Och for the record, jag älskar oftast julen, men jag hatar oftast smöriga fula julbloggloggor. Då gör jag hellre en rolig ful julblogglogga.

GOD JUL! Nu ska jag se om mamma fortfarande vill baka lussekatter med mig...

Ursäkta röran, vi bygger om.

Jag försöker ändra min blogg så den ser lite snygg ut, just nu går det åt helvete men det får se förjävligt ut ett tag tills jag hittat det rätta. Bara så ni vet. Jag har inte blivit helt dum i huvet.

onsdag 9 december 2009

En liten uppdatering

Nu blev jag äckligt jäkla nyfiken! Niki ringde mig precis och sa att hon har en sak att berätta, som hon bara kommer berätta för mig. VAD FAN KAN DET VARA?! Åh, jag vill veta nununu! Men hon ska ringa upp senare ikväll så ska vi prata mer, hon hade inga pengar på mobilen.
Gah, spännande!

Annaaaaaaars... så flyter det väl på som vanligt. Skulle haft idrottsprov idag men nejnej, det skjuter de upp tills på fredag. Very funny, nej.

Äh, nu blir det ett jätteosammanhängande (långt ord) inlägg, men jag måste säga att ih, jag gillar att gå i min klass, man skrattar så mycket!
Och på tal om klass, så träffade jag Linnea och Kaan från min gamla klass igår, supermysigt! Så himla gulliga människor.

Och sen vill jag också säga att människor jag vill träffa just nu är: Agnes, Tove, Josse, Niki, Agnetis, Dick, Hannah, med flera. Mycket... Agnes, ska vi säga någon dag? <3

Nä nu ska jag kolla på lite Albert och Herbert, tjoho!

tisdag 24 november 2009

The golden age of grotesque

När stycklektionen var slut för idag så gick jag in i rummet där skåpen för värdesakerna är, och när jag skulle gå ut hade jag min chark/färskvarulärare bakom mig som jag inte la så mycket notis vid. Eller, rättare sagt inte förrän han tryckte två fingrar i varsin sida av... sidan på magen ni vet? Vilket kan fullständigt få mig att alternativt gapflabba eller gallskrika beroende på humör, men eftersom han inte träffade rätt ställe så kittlades det bara lite (det låter konstigt, men skit samma, jag är dålig på att förklara bra). Han frågade hur det gick med styckeriet och jag sa att "det går väl bra..", men så stod min stycklärare någon meter ifrån och hörde, så han pekade på mig och sa till Lasse (charkläraren): "Hon är ett framtida proffs.".
Jag är väldigt stolt. Även om jag inte ska bli styckare värmer det med bra betyg, I like! Nu gäller det att fortsätta så och bättre till och med, jag tycker ju inte det är så äckligt längre. Visst mådde jag lite illa imorse när de sågade i revben och skar av en av grisens bröstvårtor, men sen när jag väl satte igång med julskinkor styckade jag ungefär 2 och ½ själv tror jag.

Idag har jag tvättat fem tvättar. Yey, go me.
Nu ska jag göra den förbannade jävla fittläxan... heiheeeei.

måndag 23 november 2009

I am a jerk, but that's ok. You are a jerk too.

Heiheiheiheiii bloggen.
Läxor = inte lockande.
Allt annat inkl. städning, tvätta, dis.. okej kanske inte diska, men möblera/sortera = lockande.
På onsdag ska jag ha lämnat in ett häfte om rotfrukter och sånt, och jag började på det igår. Idag och imorgon hade jag tänkt slutföra det, men det är ju så jääävla tråååkigt... livsmedelskunskap är helt enkelt jättetråkigt utan att vara jätteelak. Det bara är så. Inget mot läraren, faktiskt, utan det är bara så ointressant att läsa om pepparot och rödbetor så jag skulle kunna ta och läsa ett kapitel ur bibeln istället. Kanske.
Nu sitter jag och funderar på att ta en promenad genom västra kyrkogården och ta nån av spårvagnarna från Sandarna till Stigbergstorget för att hämta biljetterna till Oh no... it's christmas! Det regnar ute, mina skor är redan blöta, min jacka är kall, men det skulle vara så mycket roligare än att göra läxan...
Okej, nu såg jag att det var nästan bläcksvart ute redan, mamma skulle nog inte vara så glad om jag gick genom kyrkogården nu. Inte jag heller för den delen. Kanske.
Nej, får nog ta en buss istället...
Yep, buss it is. Gotta go!

Ps, vi har börjat med styck i skolan nu. Imorse fick vi en del av en gris där vi bland annat skulle såga av benet på den. Det klarade jag inte av, eller själva ljudet alltså, så jag var tvungen att gå ut en stund. Blev först illamående där inne, och sen när jag väl gick ut till en toalett så blev jag som febrig i kroppen. Ganska obehagligt. Men sen gick det bra, att skära i kött är ju inga större problem, det är bara ljudet när man sågar genom ben... När jag kom hem idag förresten så gjorde jag vegitariska piroger. Haha, jag vet inte om det var medvetet, men det var rätt skönt att slippa lukten av rått kött i alla fall. Ds.

söndag 22 november 2009

Tomtar om natten

Haha, natten till idag...
... slutar läsa runt 2:00, somnar någon gång runt 20 över. Vaknar 3:30 av att några fyllesvinskompisar till våra grannar trycker i vanlig ordning på alla knappar som möjligt går för att komma in, trodde jag... plötsligt slutar det och istället kommer de in i trapphuset. En springer, de andra går. Plötsligt hör man hur någon dunkar in i vår dörr, och sen ringer på vår klocka. Halvvaken som jag var trodde jag de hade gått fel, men gick till dörren för att kolla genom kikhålet. Precis som jag kom fram så hör jag ett ynkligt "hallåååå?" och gissar genast på Ola eller Jimmy som båda är mina bröders vänner. Jimmy var rätt, och när jag öppnar dörren ser jag Jimmy, Staffan och Olof. Haha, jag började skratta och släppte in dem som var måttligt fulla. "Vafan, är inte Ola här?! Det lilla svinet, jag ska fan..." lät det ungefär. Så jag visade dem in i datarummet/Albins sovrum och vardagsrummet där de kunde få sova eftersom det var det de ville antog jag. Efteråt kom jag på att jag måste sett lite halvgalen ut med ruffsigt hår, no brah, gröna shorts och gaanska trötta ögon. Haha, fint.
Sånt händer här om nätterna i alla fall, mina bröder vet jag inte när de kom hem, de var lite smidigare och tystare... haha, nu ska jag nog städa mitt rum och se om jag kan sätta igång med mitt jävla väskskapande någon gång, det går inte så bra.
Pussssss!

fredag 20 november 2009

Use your fist and not your mouth

Aj. Idag har jag ont i magen, och jag vet inte om jag ska vara med på gympan eftersom den ständigt försvinner och sen återkommer. Helst skippar jag såklart, men nu ska vi ändå vara på Friskis&Svettis för en gångs skull och slipper peddo-Frasse lite mer... äh, vi får se, jag åker inte förrän om en timma i såna fall.
Igår var det fight i skolan. Gustav har gått över gränsen nu, han förstår verkligen inte och JAG förstår inte hur han inte kan förstå att han bara ska hålla käften och ge sig någon jävla gång. Det var hur som helst droppen igår för Emma, och äntligen fick hon ut sin vrede. Det var sjukt att se, nästan som en filmscen, och min mage vreds liksom till när man såg och hörde Emma säga vad hon sa och göra det hon gjorde. Jag står på Emmas sida som ni nog förstår, det är en lång historia och jag har nog inte riktigt ens fattat eller hört allt, men tillräckligt för att förstå vad Gustav gjort för att inte respekteras av mig, eller egentligen någon i klassen.

Use your fist and not your mouth som herr M. Manson skulle säga.
Åtminstonde när det inte fungerar verbalt ibland.

söndag 15 november 2009

Ilska vs skuldkänslor

Arg, ledsen och trött blir jag. Elak, äcklig och dum känner jag mig.
Ibland förstår jag mer än jag vill förstå. Jag vill vara ung, rebellisk och stark!
Just nu är jag inget, förutom ung kanske.. för ung.
Fan.
Nu måste jag sova, imorgon får jag skälla och gråta.

God natt.

måndag 9 november 2009

Goodmorning heartache, thought we said goodbye last night.

Nu har jag blivit bättre på att kommentera överallt än vad jag blivit på att skriva här, så tänkte att det kanske var dags. Kanske är en lite konstig tid att göra det på, men när jag ändå satt här... så, mina dagar har sett ut somsåhär:
- fredag, Hannah&Dick med Kaan på trädgårn, jättebra spelning men stimmig publik
- lördag, Tove, mys mat och film (Monty Python)
- söndag, släktkalas hos Dorra och på kvällen en helt fabolous konsert av Anna Ternheim
och idag blir det först chark (stå och sova antagligen eftersom jag sovit ca 5½ timmar), sen hem tidigt, powernapa som fan, och sen ner till stan och möta bröder, Dorra och Skander för att gå på bio. Underbart! "Upp" ska vi se, i 3D, som vi pratat om i hundra år ungefär och igår bokade vi äntligen när vi var samlade.
Ähhh... jag var mindre inspirerad än vad jag trodde. Jag återgår nog till kommenterandet så kommer jag tillbaka en annan dag när jag har mer att säga. Så kan ni få en liten bild på Anna Ternheim att titta på in the mean time.



God morgon, god dag, god kväll, god natt. Snart är det nog dags att kolla på Truman Show igen, det var ett tagsen nu kom jag på.
Ciao!

tisdag 27 oktober 2009

Sånt som inte försvinner.

http://www.youtube.com/watch?v=QWgK0Kpo4ao

Eftersom jag tydligen inte kan ladda upp videon här på bloggen länkar jag till youtube istället. Mellan sekundrarna 1:35 till 1:52 har jag hoppat till säkert femtioelva gånger bara idag. För idag är en sån dag då jag saknar honom, dendär Timo Räisänen. Så är det ibland, och då kan ett sånt litet leende som snart är ett år (fast det känns som ungefär två månader) bli både världens största lycka och en ganska stor smärta. Just nu är det en blandning, men någon slags lycka finns det alltid i alla fall, det är ju trots allt Timo vi pratar om. Så kolla, och njut. Det slutar aldrig pirra i min mage när jag ser det!

måndag 19 oktober 2009

If you're happy and you know it, clap your hands!

ORKAAA. Om ca en halvtimma går min buss, och jag ska ha chark i skolan. Blakdfjkldägsfäkgskjerabbajkffkgmdflhmhnjkasnfksngkjnfghkjnfdhkjndkjasrnöngöskgnd, är lite av vad jag känner just nu. Vi måste smaka på rå köttfärs om vi inte har någon jävligt bra anledning till att inte göra det, typ att man är muslim. Jag är muslim.
Nej, men töntigt att tvinga. Så vi ska ha chark i fem timmar, sen åker jag hem och måste pluggapluggaplugga. Har prov i matte B (BEEEEEEE) i veckan. Det kommer gå åt helvete, hoppas Egil kan fixa dendär saken som visar en uträkning på en fullständig andragradsekvation, för just nu fattar jag inte ett skit.
Sen har vi en läxa i att läsa på om grönsaker och skriva ned massa skit om dem... och sen finns ju alltid engelskan, och svenskan, och hygienen.. eller nej, där har vi ingen läxa! För en gångs skull! Wooohooooo!
Jaja, det är en del måsten för mig i alla fall, om jag vill ha en utbildning vill säga, så jag bör kanske göra dem. Nu ska jag gå och hitta frukost och kläder (fast egentligen vill jag bara kolla på Pelle Svanslös och Kenny Starfighter hela dan, ibland är man patetisk när man önskar att man vore sjuk).

tisdag 13 oktober 2009

Ibland är man lite trött.

Tjopptjopp! Jag har blivit sämre på det här med uppdatering.

Japp.

Men iallafall, igår.. var jag klantig till 1000 om man kan säga så. Först försov jag mig till 07.37 då min buss egentligen skulle gått (mamma väckte mig, jag fick ringa efter min mobil för att se var jag lagt den, och den låg invecklad i mitt täcke. Tydligen har jag gått upp (har den en bit ifrån sängen), stängt av den och gått och lagt mig med den), så jag bestämde mig för att ta en som gick 08.07 istället. Skickade ett sms till Sanna om att jag försovit mig men skyndar. Jag går ner till bussen i tid och allt, kliver på den när den kommer (för en gångs skull) i tid. Eller, jag ser i alla fall en 1a och en 5a, och tänker att det måste vara den eftersom min buss heter 165. Så när den kört en liten bit ser jag att den svänger fel, till kungssten! Dit ska den ju inte, tänkte jag men satt kvar och trodde (hoppades) på att det var en ny förare och att han bara kört lite fel. Så kom vi upp på bron och alltså på rätt väg, skönt tänkte jag och fokuserade mer på min musik igen. Tills den inte svängde mot lindholmen. Då förstod jag att jag hade satt mig på 185 (ÅTTA i mitten) och var påväg mot torslanda... hm, jobbigt läge tänkte jag, och fick gå av på en hållplats som hete volvo något, typ som alla andra hållplatser i torslanda. Så jag kollade några turlistor, och det stod att en 29a skulle komma om ca 16 minuter som kunde ta mig till Eketrägatan, så jag väntade. Och 16 minuter senare fortsatte jag att vänta. Samma sak 16 minuter senare igen. Så bussen kom aldrig, och jag fick hoppa på en som KANSKE skulle gå till Nordstan, chauffören var inte säker. Men eftersom jag var kall och desperat satte jag mig på den och fick åka igenom hela jävla volvoområdet och sen lite skog, tunnel och bro för att en halvtimma senare befinna mig på nordstans hållplats. Där traskade jag över till andra sidan för att ta 16 bussen till skolan, och väl på skolan bytte jag om till mina bagarkläder och var uppe i bageriet (som ligger på högsta våningen) ungefär prick 10, då de skulle ta en halvtimmas rast. Fyfan, jag fick sova en timma mer men blev tröttare än jag skulle varit om jag inte hade gjort det.
Men idag har jag tänkt hamna rätt, en kvart med 165an låter mer frestande än 2 timmar i torslanda.

Nu måste jag gå om jag ska hinna (vet inte vad det står att klockan är för tiden av inlägget, nu är den iaf 24 och bussen går 37, skynda skynda!).

onsdag 7 oktober 2009

Heypeydey.

Tänkte inleda mitt inlägg med att skriva: VI HAR FIXAT GRATIS SPOTIFY!!! Fitta vad gött. Det är underbart, just nu sitter jag och lyssnar på Marilyn Mansons senaste platta, inte jätteimponerad, snarare lite förvånad över hur mesigt det är. Lite mer mainstream än hans tidigare skulle jag säga, och mainstream + Manson = nej. Nej. Nej nej nej, och det är just därför jag blir så fundersam... Läs hans självbiografi och ni fattar.
Wellwell, idag började jag 08.30 och slutade 15.55 ungefär, skulle slutat 16.15 men eftersom vi inte är odödliga fick vi gå lite tidigare. Skönt, kom hem runt 16.40 och var helt slut. Åt lite, sorterade tvätt åt mamma, gick ned till tvättstugan med det, gick upp. Nu måste jag sortera disk. Fan. Orkaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa känner jag. Kanske skriver sen. Onödigt inlägg jag vet. Sån är jag.

måndag 28 september 2009

When you're bored...

... ring till Ikeas kundservice och lyssna på lite musik! Ringer dit nu och väntemusiken är Red hot chili peppers och något liknande band, hahaha! Tyckte jag var lite ovanligt och kul, det kanske inte ni tyckte, men nu vet ni i alla fall.

16, we're livin' n' lovin'.

Hej och hå!
Idag fyller jag 16 år, det kunde jag inte tro för tio år sen! Faktiskt, konstigt nog. Jag vet inte varför, men jag har alltid trott att jag ska dö i förtid. Fast jag antar att jag fortfarande inte är så gammal, så om jag nu skulle dö inom en snar framtid (sisådär nu till fyrio år framåt kanske) så hade det väl antagligen räknats som en kind of förtidsdöd. Meeeeen, strunt i det nu.
I lördags hade jag släktkalas, ett väldigt litet för att vara på mammas sida, vilket var rätt skönt helt ärligt. Annars kan det lätt bli ganska stimmigt och sådär, så detta var lagom. Min moster, hennes man, mormor, morfar, Marie (mors barndomsvän), moster, bröder, Isabelle (brors flickvän) och Mathias (mors kille) var där. Lagom mängd faktiskt. Vi åt soppa med nudlar och bröd (världens godaste), och sen glasstårta, mysig höstkalasmiddag! Fick fina presenter också!
Igår fick jag också två fina presenter från moster och morbror (mamma har fem syskon) som inte kunde komma igår, jättefina saker!
Idag blev jag väckt av mamma och Mathias med sång, frukost och presenter på sängen! Otroligt mysigt. Av Mathias fick jag en bok som verkar jävligt bra som jag börjat läsa på, ajabaja, jag har redan två böcker på gång... men Borta bäst heter den, och är skriven av författaren som skrev Sandor/Ida som alla utom jag har läst. Men den verkar läsvärd, så ni vet! Och av mamma fick jag två par raggsockar (underbart) och femhundra riksdaler! Mums! Nu är jag en rich bitch, I like. Eller rich för att vara mig. Sen ska jag och pappa åka och handla bräder och färg och sånt för att göra min önskade hylla! Kommer bli sjukt kul, I like igen. Facebook-påverkad så nån? Nejnej.
Idag funderar jag på att åka till Ikea för att handla lite tyg till gardin, hittade nämligen ett stycke här hemma som är skitsnyggt som fortfarande finns på Ikea (det enda av den sorten jag vill ha, tro mig jag vet för jag har letat efter en annan liknande sort i ca 2 månader (av tyget "Fredrika" är det)). Så vi får se om det händer, sen ska jag även se om det går att köpa knoppar till gardinstänger, för det är så fult som jag har det nu. Oeffektivt dessutom, bara glider omkring såfort man rör gardinen. Eller så kanske man ska höra med Indiska om det, de brukar ha lite sånt plock som är himla fint... jaja, vi får se vad som händer och sker.
Nu ska jag gå och hitt på nåt iaf, kanske plugga. Har prov i livsmedelskunskap på onsdag (och jag kan säga att jag har inte pluggat så mycket som jag skulle behöva) och matte på fredag. Funnyyy...

Skriver mer en annan dag. Tjopps!

söndag 20 september 2009

Honey, I'm home!

Inte så bra på dethär med uppdatering, men nu kommer nåt liknande och ganska litet.

Imorgon börjar jag på en ny skola, har alltså hoppat av Angereds musiklinje och ska nu börja på Ester Mosessons livsmedelslinje. Spännande! Både posetivt och negativt att få börja om helt på nytt nu igen med skillnaden att alla andra i klassen redan skaffat lite bekantskap... hoppas det går bra iallafall! Börjar åtta, två timmar tidigare än vad jag brukade, segt men that's life. Måste komma dit extra tidigt (ca halv åtta) också i och med att jag ska få kläder (bagarkläder! Myyys!), schema, info och allt sånt av min handledare som heter Cecilia.
Så, that's some news, antagligen de största i nuläget. De och de om att jag fyller år om ca en vecka! Nästa måndag, trevlans. I nuläget önskar jag mig plankor.
Ja, plankor. Hade tänkt bygga mig en egendesignad hylla och med en far till snickare så kan man antagligen snylta lite hjälp därifrån emellanåt. Den är inte jättekomplicerad heller, jag behöver mer rätt verktyg osv. I'm excited! Vill göra den nu!
Och färg. För att kunna måla den såklart, vill inte ha någon ful tråkig stel ljust-trä-ikea-style-hylla. Nej, men i nuläget har jag inte riktigt bestämt mig... Svart, vitt eller rött (oj vad det känns som att jag skulle kunna ha åkt tillbaka några år i tiden där då det mesta var svart och rött(eller vitt om man tar med de svart-vit-rutiga byxorna)inte såna RUTIGA byxor utan mer palestina-sjal-rutigt om ni förstår))) står det lite emellan. Vill inte bryta mönstret för mycket i och med att jag redan har två röda hyllor, skulle antagligen se ganska barnsligt ut om jag skulle ta det i en annan färg. Svårt att förklara, så jag skiter i det.

Så plankor och färg, ett par tofflor också kanske... och pengar. Mucho pengar. Har börjat spara lite! Stolt!
Åh, jag har lust att sätta upp mig på boplats.nu eller vad det är, måste prata med mamma när hon är klar med att lämna soporna. Jag och Tove pratade lite om det i förra veckan, hon och Egil började prata om det och sen kom vi in på det, och vi tre tillsammans började prata om att det skulle vara grymt att ha en trea tillsammans. Billig trea, så betalar man den tillsammans så blir det förhoppningsvis inte jättemycket! Måste skaffa jobb också i såna fall... fan att man inte är mer än (snart) 16. Men ska prata med mamma. Det skulle hursomhelst vara mysigt att bo i en lägenhet med Tove och Egil, och kul!

Nuuu ska jag nog sluta skriva för jag kommer inte på så mycket mer. Ska dammsuga rummet eftersom jag precis städat det, (go me!) och sen blir det nog säng rätt snart eftersom det blir tidigt imorgon!

Är det bara jag som får lite lill-gammal-känsla (mycket - tecken) på detta inlägget? Har inte läst igenom det, men när jag tänker efter... plankor, färg, tofflor i present... flytta? Äh, skit samma.

God natt och hej!

Blev inte så litet inlägg förresten.

onsdag 16 september 2009

Your song.

Jag blir så rörd. Så FIN är hon. Bara går och ger mig, MIG, kärlek sådär så det känns ända in i minsta lilla vrå. Det går inte riktigt att sätta ord på hur glad jag är att jag har henne, men hade jag inte haft henne skulle jag inte vara den jag är idag.
Jag älskar dig, så otroligt mycket.


I hope you don't mind that I put down in words
How wonderful life is while you're in the world.

fredag 28 augusti 2009

I want to break free.

Fyfan vad jag inte mår bra just nu.
Alltså JUST NU.
Allt på en gång, skolångest, ångestångest, komplexångest, osv.
Allt.
Nu.
Jag vill bara kunna leva.
Fanfanfanfanfan, jag orkar inte! Helvete!
Jag vill inte...

onsdag 19 augusti 2009

People all grow up to die, there's no one here but me.

Nu känner jag mig ju lite smått dum. Men det blir väl bättre det med...
Hade hursomhelst ett jättefin dag hos familj fantastico igår, det var jättemysigt. Pappa fixade en vägg för dem, och jag lekte lite med lillen och pratade lite med de andra, kände mig dock lite trist.. varför får jag ständigt dessa känslor? Fan, är jag så trist? Kan man gå en skola för att sluta upp med det eller? Åh vad trött jag blir på det ibland...
Men i alla fall, vi fick superdupergod mat på kvällen, grillat kött med lyxig sallad, och det var jävligt gött bara alltihop. Satt och åt i världens finaste rum, så sjuukt stort!

Nu känner jag mig inte liika dum längre, usch vad fint. Ja det var väldigt grymt! (Ni behöver inte fatta något, haha.)

Men så i alla fall, jättefint hus, jättefina människor, jättefin trädgård, jättegod mat. Allt var väldigt grymt, vet inte riktigt vad jag ska säga. Måste nog få mer perspektiv på det, för att det var bra fattar alla nu.
Kan ta upp lite skit istället: Skolan på måndag. Angered musik. Vill jag? Njaewaää... tveksamt.
Nä, här kan jag ju inte sitta hela dagen, ska nog stada och lyssna på lite SOAD, har kommit in en sån svacka igen.

Tjops!

söndag 9 augusti 2009

Never thought that I'd give it to you.

I fredags släppte Timo och pojkarna en ny låt på deras myspace(.com/timoraisanen), visserligen är det en såkallad arbetsversion, men jag gillar den! Väldigt mycket faktiskt, vilket känns typiskt bara för att det är Timo, men den här låten är något nytt. Något hårdare, rockigare än vad han hållt på med förut. I like! Lite Mustasch, och som ni alla vet finns en liten hårdrockare kvar inom mig (Metallica, mmmmmh-mm) så detta blev en jävligt bra överraskning! Visst, första textraderna gav mig en liten chock, nästintill antiklimax fast inte helt, men jag hade inte väntat mig en kärlekstext. "If you need a bit of lovin', call on me, you know that I'll be around", njeaaaae. Nu är det okej, när jag hört det, men första gången, njää.. Fast när det kom mot refrängen så! Nu jävlar, nu gillar jag den starkt.

Så nu längtar jag muuuucho till WOW, det kommer bli gryyhyyymeeht.

Nu ska jag tydligen handla, för vi har inget bröd hemma. Har lust att baka det egentligen, men min kokbok är hos madre. Fuck.

onsdag 5 augusti 2009

Don't break my heart, and I wont break your heart-shaped glasses.



"Till Barb och Hugh Warner
Må gud förlåta dem för att de satte mig till världen.
"

Fänslande bok.
Vacker man.
Fantastisk musik.
Det är med den jag kommer spendera ett x antal dagar i att försöka sträckläsa under de stunder jag har någon tid över.
Åh.
Läs den för fan.

Imorgon ska jag klippa mig också, frisören ska få bestämma hade jag tänkt, för jag har ingen aning själv. Och jag har ingen aning om vem frisören är heller.
Spännande!

fredag 31 juli 2009

Tonight, tonight, tonight, I wanna be with you tonight.

Halli hallå.
Stochoholmis är mucho fint, har hitills hunnit med: allsång på skansen, timofinis, gamla stan, slussen, trekanten (sjö), stadsmissionen vid liljeholmen/gröndal, gjort piroger till agnetis, söt kassör, köpt 17 vhs-filmer som kommer väga ton när jag ska hem och fem böcker, lite presenter osv osv. Blivit innelåst har jag också, haha fast det är en annan historia.
Just nu sitter jag och kollar på videos från allsången, Timo såklart, fan vad han är... är. Han är jävligt mycket kan jag säga! Är, i mening som lever, leker och älskar. Fin, bäst, underbar.
Träffade honom och hans kompis Fredrik av en slump innan allsången hade börjat, vi prata om lite ditten och datten men inte så länge tyvärr, för jag tänkte optimistiskt att vi skulle träffas efteråt som man brukar. Men nej, efter showen så visade det sig att Timo "has left the building" och lämnade kanske ett femtiotal, kanske ett hundra, besvikna fans att gå hem. Men jag var faktiskt inte en av dem, för jag var nöjd med att få ha lämnat min present, kramat om honom och pratat lite. Dessutom ses vi ju om två veckor igen, så inget som krisar direkt, även om jag gärna hade kramat och pussat på honom lite mer.

Jag känner lite såhär just nu: det är mysigt i stockholm, men just nu vill jag nog lite hem. Det skulle vara en annan sak om jag jobbade eller praoade här, för då skulle jag ju ha något att fokusera på och göra under dagarna. Men nu så är det lite segt, och seghet får en att tänka på andra bra minnen, och bra minnen får en att längta, och längta får en att sakna ibland, och saknad blir jobbig, och när det blir jobbigt vill man vara på en bra plats, och en bra plats för mig just nu är hem. Hem, hem, hem. Men det är rätt lugnt. Det är dessutom inte lång tid kvar, jag får njuta av det så gott jag kan.
Ikväll ska vi på bio, Slumdog millionaire(?). Det ska bli spännande! Har hört mycket gott om den. På stureplan och allt också. Lord.

Imorgon ska vi antagligen gå och se på gayparaden, om det nu är imorgon det är, och det ska bli spännande det med. Hoppas det blir bra väder bara. För er som inte vet så är det prideveckan nu här i stan, massor av flaggor och sånt överallt, faktiskt riktigt mysigt.

Nej, nu ska jag gå och rensa lite i min väska, om jag har otur får jag lämna lite gamla plagg här uppe, för jag är inte alls säker på att jag får med mig allt. Tänk på att jag ändå har tre dagar kvar att shoppa, och ganska mycket pengar. Ehe... sänd tankar till mig, typ "shoppa inte för mycket ellen, save yourself" osv.

Puss och kram, skumbanan (som jag aldrig fattat varför man skriver eller säger, det rimmar ju faktiskt inte).

måndag 27 juli 2009

Förklä't.

I förrgår började jag lite spontat sy på ett förkläde i brist på annan present-fantasi. Detta är till en liten pojk, fast egentligen är det ju inte han som fyllt år. Men så kan man faktiskt också göra, om man bara vill. Och texten är för att mamma och bröder ska se, har lagt det som bakgrund. Kommer ha åkt när de kommer hem så... Nu ska jag gå och packa, har inte ens börjat än.



Pussi.

söndag 26 juli 2009

GBG vs STHLM

Imorgon bär det av! En vecka, underbaart!

Puss.

lördag 25 juli 2009

Hippieväska till Agneta!

I förrgår började jag på en väska till Agnetis som jag ska upp till om två dagar. Här kommer resultatet:







lördag 11 juli 2009

I'm alive alive alive!

Jag har faktiskt försökt att skriva här, men det gick ju inte! Så när jag väl samlade till mig lite inspiration och mod så gick det aldrig aldrig aldrig att publicera. Men nu så verkar det fungera! Äntligen.
Nu har det gått nästan en månad sen min senaste uppdatering var, och det var runt min avslutning. Sjukt att det var en månad sen. Känns inte som det, fast samtidigt gör det det. Äh, jag vet inte. Just nu befinner jag mig iaf uppe i Havstenssund som ligger rätt nära Strömstad. Åkte hit i måndags och ska åka hem imorgon (söndag). Det har varit både en väldigt fin vecka och lite regnig och... vad säger man? Förvirrande fast inte så förvirrande? Jag kan inte riktigt sätta ord på känslan. Skit samma egentligen. Jag mår bra i alla fall, lite trött, eller mycket. Jag tror det är min mens som är på tröskeln och spökar för mig, beter mig som ett as emellanåt, vilket jag genast ångrar sedan.
Men här uppe i Havstenssund är jag för att mamma är här hos sin kille. Jag hade inget bättre för mig, så jag åkte upp på obestämd tid. Framtiden ser ut något sånthär:
- tisd, Hannah och Dick kommer ut till oss och spelar sedan på tången.
- onsd, Harry Potter-premiär med Tove! ÅH!
- hm... kommer inte ihåg just nu, mendet var nåt mer den veckan.
- 27:e åker jag till stockholm och stannar en vecka!
- 28:e är det Timo på skansen, gööööööööött!
- 3:e aug = hemresa.
- 13:e WAY OUT WEST MED JOSSE OCH FELICIA!
- Samma 14:e och 15:e.
- Skolan börjar 24:e, Angered. Shieat.

Nu ska vi nog kolla film. Ciao!

fredag 12 juni 2009

Juste!

Två bilder som jag tagit från Josefin och Jacob också från middagen! Hoppas det var okej med dem.


Jag på middagen.


Johan och Jerry som sjöng och mattebetygskriterier. Jättefint, haha.

Hat och avslutning.

Idag inleder jag inlägget med att hata. Hata blogspot.com, hata allt som inte fungerar när jag vill att det ska fungera. Jag skulle svara på Agnes kommentar, men nej, det ville inte blogspot att jag skulle göra. För det första så kunde jag logga in som vanligt, men när jag skulle svara på kommentaren kom inte min användare automatiskt upp utan då skulle jag behöva skriva in namn och webbadress, vem orkar? Så jag gör det, och när jag ska få upp den koden för att skicka det så kommer inte koden upp för bilden kan inte laddas! Förstår ni min frustration kanske? Sen när jag försökte skicka "anonymt" så gick inte det heller. Cpblogg. Hata.

Meeen i alla fall, jag kan svara på Agnes kommentar här istället och berätta lite om vad som hände på avslutningen.
Första "setet" i kyrkan gick bra, det var för 7or, 8or, lärare och föräldrar. Nervöst, men ändå bra. Video kommer nog upp rätt snart bara bror fått lagt in dem på datan. Efter jag spelat så stannade jag på scenen medan jag väntade på att Nathalie m. kör skulle komma upp på scen och sjunga med mig. Vi sjöng Ja må han leva för Tim! Hahahaha, han blev sååå chockad och sååå sur! Jättekul med andra ord. Lilla pojken har blivit stor nu, hela femton år. Nutte!
Andra "setet" gick också bra, det var för 9or, lärare och föräldrar. Mindre nervöst, men också bra. Video kommer nog upp på den också. Ingen sång för Tim denna gång. Det som var roligare denna gången var att mamma, pappa, Albin (bror), Dorra (kusin), Skander (kusin), mormor och morfar var där och kollade på mig. Så himla kul och härligt!
När den kyrkliga avslutningen var klar så gick jag och vänner mot utgången (efter jag hämtat min gitarr och sånt där framme) och där mötte jag mamma och co. De öste beröm över mig och jag blev så glad att jag började gråta. Halva effekten kom nog ifrån att Josse och Agnes grät innan mig och jag blev nog omedvetet lite sugen jag med.
Men sen var det ut och upp till skolan som gällde, och här, mina vänner, gjorde jag en tabbe. Jag gav gitarren till pappa eftersom jag inte skulle hem sen, och även om jag inte tänkte på det då jag lämnade över det så låg alla papper med texter och ackord i fodralet, bland dem då Love will turn you around som jag skulle spela på middagen... illa, illa. Så detta kom jag på ca fem minuter innan middagen skulle börja, alltså fanns inget annat direkt alternativ än att ta en lätt låt som jag kunde både text och ackord till i huvudet. Det blev Pussycat, och som tur var gick det väldigt bra! Alla gillade låten, fast blev ganska chockade när jag började sjunga:
"Pussy pussy pussy pussy pussycat..."

Fast pervers som vår skola är så gillade dem det, såklart! Det var riktigt roligt för mig också. Men det grämer mig lite att jag inte fick spelat upp Love will turn you around i alla fall, skulle vara så roligt.
Men jag inledde middagen kan man säga med mitt uppträdande, sen rullade allting på och blev en helt sjukt rolig fest faktiskt! Riktigt lyckad.
Efter middagen och efter betygen skulle vi säga hejdå. Jag började gråta (ja, ganska mycket faktiskt) när jag kramade om Biggan. Hon är så jäävlajävla bra. När jag snörvlade fram "tack för allt!" så stirrade hon på mig och sa: "nej ellen, du ska ha tack för allt! tack för ALLT!". Då började jag gråta ännu mer. Men vi kom överens om att jag skulle komma och ta en fika hos henne om jag var på dåligt humör någon gång, fina, fina Biggan.
Efter det gick jag runt till lite olika lärare och sa hejdå, kommer inte ihåg så klart, sen gick jag till Johan. Han skrattade åt mig när han såg att jag grät, hahaha. Han kramade om mig och sen pratade vi alla ganska länge, om vad t.ex. Josse skulle vara om tio år, haha. Sen kom Jerry och kramade om mig också och pratade om lite blues tror jag. Sen gick jag och sa hejdå till lite andra lärare.
Jag kommer sakna alla, så jävlajävlajävlajälva mycket. De har varit så hjälpsamma, fina, bra och otroliga så jag vet inte vad jag ska göra om jag inte får bra lärare på Angered.

Men nu hörni. Nu orkar jag inte skriva mer, det var en ganska bra kväll också, inte jättelyckad men ändå. Fast GRATTIS TIM! Som både fyllde år den dagen och VANN EN MACBOOK DEN JÄVELN! Han är fan värd det, men ändå. Jag vill också ha!

Jaja, nu ska jag handla ingridienser till grekiska köttbullar, för idag är det jag som står för maten hade jag tänkt. Mmm, grekiska köttbullar, pasta och pitabröd. Yummie! Pussis.

tisdag 9 juni 2009

Nerviliöst.

Imorgon ska jag spela på min avslutning, tre gånger med två olika låtar.
Första "setet" är klockan halv två och då ska jag spela en Maia Hirasawa-låt i kyrkan för sjuor, åttor och deras tillhörande. Nästa är halv fem för niorna och tillhörande, då kommer alla mina nära och kära och kollar. Eller inte alla, men en del. Typ mamma, pappa, mormor & morfar, bror, kusin och... tror det är dem, kanske Tove om hon hinner (hoppas!).
Det är ganska nervöst inför det, tänk om jag gör bort mig helt? Fast å andra sidan så gör det inget, jag slutar från den skolan förevigt, och jag är bra på att göra bort mig lite då och då så jag är van. Skillnaden nu är bara att det kommer vara framför en antagligen helfull kyrka. Men whatevvaah, I can do it.
Nästa är på niornas middag, det är jag lite mer nervös inför faktiskt. Ska spela en av Timos låtar, Love will turn you around, i hans ära (faktiskt), och det är en lite mer komplicerad låt att sjunga. Jag kan inte riktigt hitta min "stil" i låten, så får lite smått panik över det nu då det bara är några timmar (okejokej, ett halvt dygn och lite till) kvar tills jag ska uppträda. Det är en jättefin sång, men svår som bara den.
Så nu ska jag öva mer.

ÖNSKA MIG LYCKA TILL DÅ!

Pösssh.

torsdag 4 juni 2009

Saviour of the day.

All cred till Björn för att han är sån otrolig människa som kan få mig på så väldigt mycket bättre humör väldigt snabbt.
Idag, när jag, som tidigare nämnt, blev sänkt i svenska så gick jag (precis efter jag publicerat mitt inlägg här) till bilden och pratade med min bildlärare Björn. Han gav mig förslaget att sitta i bilden och måla på min surrealistiska bild (nej, jag sa inget om att jag blivit sänkt och det var ingen "tröstning" från honom), vilket jag gladeligen tackade ja till i mitt lite surmulna/besvikna tillstånd. Så jag satte mig i salen och målade medan sexorna var där inne, och JÄVLAR i min minsta låda vilka... öh, energiska människor? Minst sagt. Jag förstår inte hur Björn orkar. Men jag är så glad att han gör det.
Men när lektionen var slut så packade jag ihop, gick fram till honom och tackade för att jag fått måla och sa hejdå. Då kollade han på mig och log, sträckte ut armarna och gav mig en kram. Han är så fin! Galna, gamla och braiga Björn.
Jag kommer definitivt sakna honom när jag slutar nästa vecka, jättemycket. Och väldigt många andra lärare, alla är så härliga och det är först nu i nian som man får bäst kontakt med dem, lite typiskt.
Men imorgon, då är det en big day. Då tar min bror studenten!
GRATTIS!
Så imorgon morgon/förmiddag så blir det att åka ner till kungsbacka och se på dem när de springer ut, gu vad kul! Har köpt en ny fin klänning också, roligt att använda.
Men nu ska jag nog kolla på tv eller nåt sånt, kanske städa lite på rummet, vi får se.

Pablo Diablo, go to hell.

Nu känns det jävligt surt. Jag fick precis reda på att jag blivit sänkt i Svenska, och fått ett fortsatt G i NO. Jag hoppas på att höja mig i SO men har inte för höga förväntningar, jag vill inte bli besviken igen. I bild har jag i och för sig höjt mig, och förhoppningsvis musik också, men fan i helvetet vad besviken jag blev. Just nu går jag lite mer i min egna bubbla, väntar på att få gå hem. Hade det inte varit för att vi har bild sen och matteprat med Maria hade jag cyklat iväg på en gång.
Jag hatar det här.
Ikväll/eftermiddag ska jag flytta in till mamma, det känns skönt. Fast jag kommer sakna pappa, han är så bra. Så jävla bra. Båda mina föräldrar är det, och jag vet ärligt talat inte vad jag skulle göra utan dem för att bli lite sentimental, om det nu är så det heter.
Nu är det bara... fem timmar kvar tills vi slutar. Kul.

Och anledningen till att jag inte uppdaterat på länge är för att jag inte kunna logga in på min dator hemma, fråga mig inte varför, cpdator bara.

Agnes, jag saknar dig, och jag vill träffa dig. Snarast! När kan du? <3

Fan att jag glömde min mp3 hemma, denna dagen kommer INTE vara rolig I tell you.
Nu ska jag gå, orkar inte sitta här längre.
Hej.

fredag 29 maj 2009

Smärta, lycka och förvirring.

Här kommer alla känslorna på en och samma gång!

Jag har ont i huvudet och magen, men är ändå glad, fast en aning förvirrad.
Kom, för inte så längsen, hem från en Universal Poplab konsert med bröder. Det var jättekul och en väldigt bra konsert, om än lite stelt till en början i publiken. Fast det är inte lönt att hänga upp sig på sånt sålänge man dansar och har kul själv.
Men i alla fall, efter så gick jag och ena broder (Rasmus) fram till Hans och snackade, och han kände igen mig. Jag frågade om vilka låtar (med valet mellan tre, Lovers are lonely, Love will turn you around och Pussycat) han tyckte att jag skulle spela på avslutningen. Han svarade de två förstnämnda, men när jag frågade vad han trodde Timo skulle tyckta sa han att han antagligen hade velat ha Don't let the devil ruin it all istället för Lovers are lonely. Vi får se hur det blir med allt, jag är så otroligt kluven och förvirrad själv just nu.
Men det var otroligt skönt att få träffa honom igen, han är så fin. Härliga, varma kramar och sån charmig person. Jag sa till honom att hälsa Timo ifrån mig också, och han svarade att det skulle han göra. Fast om han faktiskt gör det är ju en annan sak, men hoppas kan man ju göra.
Sen pratade vi lite med Emmon (förbandet, jättebra tycker jag) och fick skiva + plansch signerad. Sen pratade vi lite med Paul (stavning?) och Christer också, och fick två skivor signerade av alla tre i bandet. Väldigt charmiga, hela högen!

Nu har jag huvudvärk som sagt och borde sova, imorgon blir det Hannah Tolf och Dick Ahlin (?) på tången, pappas kompisar, så måste hinna plugga lite innan dess. Hoppas inte farmor och farfar vill att jag ska klippa deras gräs, det får killarna göra i såna fall, jag har inte på något sätt tid.
Fast nu ska jag gå. Tjings!

(Kvällens bästa låtar live: Hype (om den heter så?) med Christers blickar och Heart Apart med härlig allsång och dans.)

torsdag 28 maj 2009

Jag är ledsen, men jag måste...

...säga att jag är jävligt bra ändå! Har suttit sen... ca tio tills nu och skrivit ett arbete om PET-flaskor. HA! Nu jävlar. Fast jag vet inte om det är bra, har inte läst igenom det eller så, men vad fan. Det är tre sidor, och jag känner mig nöjd för nu. FAN VAD BRA JAG ÄR!
Nu ska jag sova, så jag får nåågra timmars sömn i alla fall.

onsdag 27 maj 2009

Pluggapluggaplugga... what else?

Just det, plugga. Jag ska göra ett arbete i No:n som ska vara klart imorgon. BRA ELLEN! BRA ATT DU PLUGGAR SÅ JÄVLA MYCKET SÅ DU INTE ALLS ÄR STRESSAD NU! NEJNEJ! BRA!
Jag vill inte längre.
Jag har ont i huvudet nu också.

Jag orkar inte ju, vad fan! Sluta.

måndag 25 maj 2009

My new dress.

Igår började jag sy på en klänning, med eget mönster, idag blev jag klar. Såhär blev resultatet:
(Klicka för att förstora.)



Tänkte bara skryta lite.

lördag 23 maj 2009

HELSINGBORG FÖR FAN!


JAG SKA DIT!
JAG SKA DIT!
JAG SKA DIT!

Någon som är på?! Gratis inträde, Salem Al Fakir, Miss Li, Moneybrother, Jenny Wilson, Melody Club och Svenska Akademin är bokade hittils! :D
ÅH, jag vill dit!

fredag 22 maj 2009

Tack.

Det var snällt.

Förbannadejävlapissfanskap.

Kan det inte börja regna så jag har en ursäkt att inte klippa det jävla gräset? Jag behöver PLUGGA. PLUGGAPLUGGAPLUGGA, okej? Inte klippa något jävla gräs!!!

torsdag 21 maj 2009

Hat

Jag hatar människor.
Förintelsen, vem kan vara så jävla grym att göra något sånt?!
Jag hatar oss.
(Okej, inte alla kanske. Men vi är fan dumma i huvudet, det måste ni hålla med om. Människosläktet alltså.)

Sitter och pluggar om det just nu, och det är ju helt jävla sinnessjukt! Det gör ONT att läsa om det, jag förstår inte!

Kan någon vara snäll och berätta för mig varför det blir såhär? Hur kan man med sig att göra något sånt?!

tisdag 19 maj 2009

Vad blir det för mat?

Detta är ju otroligt! Jävla otur jag har!
Skrev precis massa, men så markerade jag allt och så pluffs försvann det och pluffs igen sparades det automatiskt så det blev helt blankt när jag skulle se om det sparats i alla fall på utkast! Jävla skit! Gjorde precis samma sak igår...

Men i alla fall, jag ska laga mat skrev jag. Pastagratäng blir det nog.
Orkar inte skriva om det jag skrev förut, så skriver det jag tänkte skriva men aldrig hann skriva.
Jag vill åka till Stockholm på nationaldagen och se Timo på skansen! Jag ska ringa Agnetis och se vad hon har för sig där uppe då, men antagligen kommer hon hitta på nåt med Mange eller Lefiffi eller Ann-Marie... Men jag vill att hon ska vara med mig! Så får ringa ikväll och se hur allt är med henne.
Om hon inte kan så vet jag inte riktigt vad jag ska göra, för pappa vill inte med, och jag är inte helt säker om mamma skulle vilja heller, och annars känner jag ingen som riktigt skulle vilja åka upp en lördagsmorgon för att åka hem en tidig måndagsmorgon... Men kanske, jag har kanske en liten idé.
Fast det skulle vara grymt om Agneta kunde, jag saknar henne.

Nu ska jag gå och se vad jag behöver till pastagratängen! Hej och hå.

lördag 16 maj 2009

Jag blir så sur.

Jag har tappat min sångröst.
Jag kan inte sjunga fint längre.
Det är bara ansträng och fult.
Till och med pappa har nästan sagt det rakt ut.
HALLÅ! JAG FÅR LITE HALVPANIK HÄR!
Är musik verkligen min grej?
Ska jag verkligen gå ett musikgymnasium?
Som jag känner just nu: NEJ!
Panik.
Jävla fan!
Kan någon hjälpa mig kanske?!

torsdag 14 maj 2009

Hej, kommer ni ihåg mig?

Ellen heter jag, och idag har jag träffat Alex på stan. Det var mysigt!
Först var vi och handlade lite grejor på hemköp, sen åkte vi till botansika trädgården och gick en liten promenad genom slottis.
Imorgon ska jag på lite party hemma hos Nathalie, asgött tror jag det kommer bli!
Nu borde jag lägga mig.
Förlåt för att jag är så borta, och god natt!

måndag 11 maj 2009

Eller hur var det nu, Ellen?

Hahahahha, jag fick för mig att din adress var agnesw.blogspot.com Agnes, och när jag gick in fick jag en liten chock...



Haha, ajdå... Men nu kommer jag ju ihåg. Fel av mig!

söndag 10 maj 2009

Kärlek vid första ögonkastet 2.



Bara 100 kr, någon som har lust att hjälpa mig med frakt + plats för det? JÄVLA SKIT.

Kärlek vid första ögonkastet.


Jag blev lite kär... Någon som har 33 000 att ge mig?

lördag 9 maj 2009

Today is a good day!

Sitter uppe i pappas "fågelbo" och lyssnar på mina bröder och deras kompisars skrik och kommentarer när de sitter och lanar cs. Det är faktiskt jävligt roligt. Lagom lulliga och lagom nördiga.
Har Jimmys laptop eftersom Ola sitter och spelar cs vid min.
Idag:
- klippte gräs
- joggade hem
- joggade till tången för att hämta cykel, cyklade hem
- dusch
- handla
- kyrkan till Nikis och Tims och CO's konfirmation
- gå hem med Niki och Jousua
- klippte gräs hos farmor och farfar
- slappade

Så idag har jag tjänat sammanlagt 275 kr på gräsklippning! Asgött. Har lite träningsvärk i kroppen efter allt ansträngande men det är mest gött nu.

Såg förresten ikväll att jag fått lite bra respons på min andra blogg med ackord, blev så glad så! Så nu ligger en till låt där uppe, Mr Saturday. Adressen är som tidigare nämnt somemusicsomelove.blogspot.com och mer låtar kommer upp senare, har inga på den här datorn bara eftersom det inte är min.

I övrigt måste jag verkligen plugga, annars finns det nog risk för sänkning, och det vill jag INTE! Visst har jag ca 270 mer poäng än vad som behövs men ändå. Det är mer för mig och mitt självförtroende eller vad man ska säga.

Men nu ska jag dra, tror Jimmy vill ha sin data nu när de ska dra upp till hallen.

Puss, god natt, tjing!

fredag 8 maj 2009

Medan musiken ändå ska laddas på så...


Gissa hur många dagar? Ja, precis! 19!

Idag har varit en ganska... seg fast okejdag? Hm, låt mig tänka lite medan jag tankar på musik på min mp3... (Valet för denna omgång blev TSOOL om ni vill veta.)
Dagen började med att jag segade lite kanske väl medvetet om att jag skulle komma försent till b-språket (b-engelskan för min del så det var inte så viktigt eftersom vi inte gör något där). Jag packar min ryggsäck (för ja! jag har ryggsäck nu, jävligt gött och mycket bättre för mina axlar och sådär) och går hemifrån. På vägen ringer jag och råkar väcka en sjuk Niki, stackarn, hon som ska konfirmera sig imorgon! Grattis eller vad man säger till henne, även om jag kommer gå till kyrkan och se på henne då hon gör det.
Men, hur som helst så kom jag till skolan och gjorde som sagt inget mer än att sitta och prata med Felicia och lite andra männsker från 9 C och B. På matten gör jag klart mitt matteprov, det gick bra tror jag. Efter matten var det bamba, och jag fick inte mina efterlängtade piroger, utan typiskt nog var det köttbullar, vilket jag ätit varenda jävla dag denna veckan utan att överdriva. Geez!
Efter bamba var det SO, jag fick lite gjort. Efter SO var det gympa, och Josef vår idrottslärare var sjuk så vi fick ha Jerry som också är idrottslärare, men definitivt hårdare! Men, det var roligt, förutom att jag fick svinont i magen, som en slags jobbig mensverk även om det inte är den veckan nu.
Efter gympan gick jag hem och ställde mig i duschen, och sen dess har jag bara slappat framför tv:n och datorn.
Nu har jag en ganska lugn helg framför mig, bortsett från Nikis konfirmation (fast det är bara i kyrkan jag ska vara iofs..) och gräsklippning + plugg. MASSOR av plugg behöver jag göra, men kommer jag göra ett skvatt? Troligtvis inte. Men vi får väl hoppas på det bästa.

Nu är jag snart klar med att ladda över det som jag troligen kommer vilja lyssna på imorgon när jag klipper gräset. Det är lite...

- Anna Ternheim
- Cornelis Vreeswijk
- The Mopeds
- The Soundtrack Of Our Lives
- Timo Räisänen
- Jimi Hendrix
- Lisa Miskovsky
- Afasi och Filthy
- Billie Holiday

...and so on. En ganska skön och bra blandning helt enkelt.
Nu ska jag sova, upp rätt tidigt imorgon.

God natt!

I almost forgot!


20 dagar kvar... ikväll, 19.

onsdag 6 maj 2009

Siffror börjar bli lite tråkigt som rubrik kanske?


21 dagar kvar.

Sitter och trär på ett litet plåster på tummen. Jävlar vad såret kliar nu!
Och såret kommer förresten från en blåsa jag fick när jag klippte gräs förra fredagen, och det var inte jag som öppnade blåsan med flit utan den öppnade sig innan jag visste att den fanns. Jävla skit. Nu gör det svinont och kliar mer än svinmycket.

Imorgon ska jag göra det nationella i matte som jag inte gjorde när det nu var jag inte gjorde det. Det går nog bra, hoppas jag, men om Nattis sa att det var enklare än det vi gjorde igår så är det nog lagom enkelt/lagom svårt whatevvahhh.
Nu ska jag gå och städa av min säng, den är väldigt stökig. Och jag vill sova. Nu. Har inte lust att jobba om Kärnkraft som jag ska göra ett arbete om just nu. Nej, sovasovasova.

Godnatt på er, puss och kram och såntdär.

Åh, innan jag går måste jag bara säga att jag har helt underbara lärare förresten. Jag vet inte om jag skrattat så mycket i bamba någonsin när en lärare har varit med, och no + matte går så mycket lättare och roligare med bra lärare! Underbart, jag gillar min skola i alla fall, väldigt mycket, även om jag får hatimpulser mot den och dess elever ibland. Överlag är den ju faktiskt bra och mysig.
Jag menar, hur ska jag klara mig om jag hamnar på en skola utan lärare med humor? Jag kommer dö. Hoppas Angered har humor.

tisdag 5 maj 2009

222222222222222...


22 dagar kvar.

Idag var nog en ganska bra dag på flera sätt och vis. Jag hoppas imorgon blir likadan, det skulle vara skönt, väldigt skönt.

Nu ska jag sova, god natt!

måndag 4 maj 2009

Plughest.

Puh! Har precis blivit klar med stortestet i matteboken. Ögnade och halvräknade igenom två kapitel + en stor och fet diagnos nu såhär på kvällen. Jag är jävligt bra.
Imorgon har vi nationellt matteprov, del C, och jag har inte gjort del A än... måste prata med Maria om när jag ska göra den. Jävla skit.

Men nu är jag trött, det är som sagt prov imorgon, fast HK-teori en timma innan, så jag måste upp relativt tidigt, och då kan jag ju inte lägga mig fööör sent. Det går ju inte.
Så nu ska jag lägga mig, se om jag vill läsa eller sådär, eller om jag bara faller ner på kudden direkt.

Godnatt på er!

2323232323232323232323232323232323232323...


23 dagar kvar. Håll ut, Ellen, håll ut.


Jag har skapat en till blogg för låtarna, adressen är somemusicsomelove.blogspot.com, gå in och kolla vettja!
Nu ska jag pluggapluggaplugga mer.

fredag 1 maj 2009

Action at Pennygången!

Runt halv ett på Pennygången åker två brandbilar i skenfart förbi, och ena kör in på området. Efter kommer en ambulans och räddningsbil och två poliser. Grannar kikar titt som tätt ut från deras fönster och vissa vågar sig till och med ut på området och närmre för att ta reda på vad som händer.
Brandbilens "stege" skjuts ut och upp till näst högsta våningen, dock så syns ingen rök eller dylikt därifrån.
Ett fönster öppnas och en brandman hoppar in.
Folk börjar skingras, och en fotograf går förbi mig där jag står i fönstret och kollar ut och säger: "Det ser farligare ut än vad det är.". Och med munnen full av tandkrämsskum får jag inte fram mer än ett "mahaa", även om jag skulle ha velat fråga honom om vad som hänt. Attans.


Det verkar inte bli livligare än såhär... Och jag vet fortfarande inte vad problemet är. Det verkar som om jag får gå efter ryktet som förhoppningsvis kommer gå här i tha hooood imorgon.

Nej, nu måste jag minsan sova. Imorgon ska jag upp tidigt och åka ut till ön för att klippa gräs.

onsdag 29 april 2009

Tankar, och annat såntdänt.

Oj, oj, oj vad man kan bli trött. Och oj, oj, oj vad allt kan ställas till sådär. Fast det verkar vara som om det är så det är gjort för att vara, jobbigt nog.
Men, enough 'bout that!
Jag har tänkt lite på vilken låt jag ska lägga ut, och när jag tänkte på det kom jag på att aha! Alla låtar jag ta't ut ackord till ligger hemma hos papsen, så det verkar som om ni får vänta i några dagar till! Sen kommer det upp ganska många, förhoppningsvis!
Men om jag har tråkigt under kvällens gång kanske jag fixar någon lite snabbt i alla fall... är nämligen ledig imorgon i alla fall. Jag pratade med Maria och hon är en sån bra och snäll människa så hon fixar det till en annan dag istället, underbart!

Hej sålänge.

Skolaaa.

Sitter i skolan och jobbar om en uppfinning - grammofonskivan. Satte precis igång så jag har inte riktigt bestämt mig för om det suger eller är någolunda uthärdligt. Nej, jag förväntar mig inte på något vis att det ska vara superkul, det behöver det inte vara heller, bara jag kan genomlida det tills vi slutar, och det är så kort tid nu! Josse satt och räknade dagar på båten till skolan, och det är typ bara 25 dagar kvar nu! Alla helger och sånt borträknat och då, men ändå! 25 skoldagar! Easy-peasy-japaneasy!
Jaja, men vi får se hur det rinner på.
Imorgon KUNDE jag varit ledig, men..

åh jag måste avbryta mig själv medan jag skriver.
JAG HATAR MÄNNISKOR. Ibland. Just nu hatar jag människor som är dumma i huvudet. Jag vet en som sitter två rader bakom mig i alla fall. Stackare... Det är inte lätt när man är dum inte.
Aja, var var jag?
Ja juste, jag kunde varit ledig, men nej! Maria vill och tycker att jag ska komma upp och göra det nationella matteprovet jag missat. Jag har svarat ja och sådär, såklart, men ska höra med henne om det går att ändra.
Fast även om jag lyckas undslippa det så är jag ändå inte helt ledig, jag har tackat ja till ett klippa-gräset-sommarjobb. Med JÄTTEMEGAOTROLIGTMYCKET ångest så svarade jag ja.
Nej. Jo. Fast nej. Jag vill inte, men pengar är pengar.

Nu måste jag kila, skyndaskynda!

tisdag 28 april 2009

Nya tider, nya verser!

E som i Ellen.
Nya adressen, aight? Det får duga i alla fall, nejmenhejsan var ju... ja. Precis.
Men, nu hörrni! Nu blir det lite ändring här. Jag har tänkt lite, och så har jag tänkt lite mer, och nu så slutade jag tänka och började agera istället. Såhär har jag tänkt:
Jag har tagit ut ett antal låtar på gitarr som jag inte kan hitta på internet, och flera av dem vet jag är lite efterlängtade av andra männsker. Så eftersom att det här är min blogg och jag får göra i princip vad jag vill här så
tänkte jag att jag kan ju lägga upp dem här! Smart va? Så inom en snar framtid kommer det både bli blogg- och ackordsida här.
Kanon! säger ni, jag vet. Jag är bäst.

Men nu ska jag se om broder Rasmus har svarat på mitt sms så jag kan åka till Myrorna och cpa lite med honom där.
Hörs inom kort! Tjings.

lördag 11 april 2009

Påsken är här!

Och jag är tillbaka!
Inte för att jag åkt bort eller så, men jag har inte uppdatrat på ett litet tag. Har inte haft lust. Det har inte varit så mycket att skriva om i alla fall, jag har på ett ungefär bara varit hemma och latat mig i alla fall. Trött som jag redan är så började även mitt ben cpa, så mycket att jag tillslut fick gå upp mitt i natten och ta ipren för att det skulle sluta. Not good, fast nu gör det inte ont i alla fall, det var i förrgår natt som det hände. Inatt sov jag knappt nånting, när jag gick upp runt nio imorse var mina ögon blodsprängda, ni vet, sånt som man ser i Kalle Anka-serier när det sovit för lite. Så såg jag ut, fast med en toffs mitt på huvudet, det blev så varmt att jag var tvungen att sätta upp håret och öppna balkongdörren en bit mitt i natten. Fast när jag öppnade balkongdörren upptäckte jag även att det var fullmåne, så DING! That's why. Sjukt egentligen.
Men nu ni, nu ska jag gå och käka påskfrukost med pappa hos Karin och Karolina med lite annat folk tydligen.
Sayonara och glad påsk!

onsdag 8 april 2009

Resultat.


Remmen är på! Äntligen! Nu funderar jag bara på att sätta dit en dragkedja också... vi får se om det blir av senare. (Psst, den har en innerficka också! Så ambitiös är jag, fast inte sååå att jag orkar lägga upp en bild på det...)
Men! Om jag inte nämnde det i föregående inlägg så borde jag höjas i textilslöjdsbetyget nu, för;
1) Jag har arbetat massor hemma
2) Jag kom på en snygg och enkel och bra teknik för att fästa remmen, vilket inte min lärare gjorde
HA!
Men... vi får väl se. På tal om betyg och skola så fick jag hem mina IUP-lappar (Individuell UtvecklingsPlan) igår, och de ser strååålande ut! Alla har kryssat i "mycket bra" på minst en punkt för varje ämne, TILL OCH MED PÅ GYMPAN! Men det är bara för att när jag väl är med så är jag verkligen med och peppar de andra. Men det kändes så jäävla gött att få lite bekräftelse om hur man är och vart man ligger i skolan.
Men, tillbaka till väskorna.


Okej, det här är den andra som jag började på i förrgår och blev klar med igår. Ser ni? Det är en helt vanlig tygväska, sån som ska ta typ en timma att sy. Det tog nästan ett dygn för mig. Men jag skyller på innerfickan + att det var min första trots allt, och sen blev den himla fin också! Inte överdrivet kanske, men ändå. Jag får se om jag ger den till min lilla Agnetis, det är ju lite henne... Åh, nu fick jag värsta luktminnet från Agnetas lägenhet, jag vill diiit! Fortfarande svindyrt med sj... fan..
Men nu ska jag kontakta Agnes, för egentligen skulle jag ta och träffa henne idag, men nu känner jag mig ganska hängig och trött... Jag vet inte om jag kommer orka så mycket... Fast jag vill ju så gärna, men frågan är hur rolig jag skulle vara att umgås med.. Jaja, jag ska kontakta henne så får vi se hur vi gör. Vädret är ju inte sådär superkul heller, regn och usch... Men blöööh!
Agnes min fina, FÖRLÅTFÖRLÅTFÖRLÅT!

tisdag 7 april 2009

Sloooow day...

Sitter och syr på en väska som jag började på igår. Det känns så patetiskt och dåligt av mig att en liten jävla enkel tygväska ska ta över ett dygn att göra. Det är ju bara att sy lite sömmar! Fast nu la jag i och för sig till en innerficka och sådär, men ändå! Måste bli bättre, vill bli bättre. Men men, när den är klar funderar jag på att skicka upp den till min fina Agneta. Den är lite hennes stil, lite hippie och sådär, jag tror hon skulle bli väldigt glad. Helst skulle jag ju vilja åka upp med den och ge den till henne i handen själv, men när ska jag ha tid för det? Och när (framförallt) ska jag ha RÅD med det? SJ kostar ju röven nu för tiden! Jag har inte råd med nån resa alls där. Sista minuten-resor kostar minst 200 - 300 kr! Vad är det för stil?! Förut var det ju så man skulle kunna åka en sista minuten för 90 kr, men nu är minimum på 140 något har jag för mig att jag läste. DÅLIGT! Skärpning SJ! Hur ska Sverige bli mer miljövänligt om ni är så jävla dyra?
Oj, okej, nu fortsätter jag, en timma sen jag skrev det senaste. Sydde klart (på ett ungefär) väskan och håller på att väljer knappar till den nu. Svårt! Vi får se vilken/vilka det blir... Men nu går jag så detta blir publicerat någon gång. Skriver nog senare eller så.

söndag 5 april 2009

Tjolahopps!

Håller på att städa, PÅ RIKTIGT. Inte bara jagskriverpåminbloggattjagstädarsåkännerjagmigbättre-städa som man kan göra ibland, utan fo' real! Har rensat ut mina hyllor under sängen (jobbigt att förklara för er som inte vet, men jag har en halvhög (typ 10 - 20 cm högre än en vanlig) säng som har förråd och hyllor under sig), skickat med allt skräp till tippen som bror åker ut till just nu, fått upp förstärkaren (tack vare samma bror) på en hylla, rensat ut ena förrådet under min säng och lagt alla därliggandes tjocktröjor till ena hyllan som jag rensade. Sen har jag dammsugit alla hyllor i hela rummet och karmar, men inte golvet. Det tar jag när allt har kommit upp från det, vilket inte är så långt kvar det heller. Och det är så jävla gött!
Och solen skiner utanför, men öppnar jag min balkongdörr blir det genast ganska kallt eftersom det blåser så förbaskat mycket. Illa. Men bättre än mulet eller snö! Eller regn också för den delen, fast regn är mer okej på nåt sätt ändå. Det är lite mysigt. Fast helst solsolsol, såklart.
Men, nu ska jag ställa in min resväska + lite annat skit i förrådet och sen börja städa igen. Tillsammans med Håkan Hellström. Han är inte så dum ibland, inte när man ska städa i alla fall. Annars är det väl bådeoch måste jag säga... Hm. Knas. Jaja, hörs senare!

lördag 4 april 2009

Loser says what! - What?!

Smart. Jättesmart.
Ca 13.15, Ellen är ute och bränner plankor och grenar med bror och pappa. Bror gestikulerar med en gren, och Ellen skriker: "KASTA DEN I ELDEN!", men bror fortsätter bara att gestikulera eftersom det inte gick att höra vad som sas för den höga musiken. Tillslut kastar han den mot henne, och efter hon kastat en gren i elden går hon fram och kollar på den. Hon upptäcker att det var ett slags större bamburör och börjar vifta med det över sig och säger "JAHAA! NU FATTAR JAG VAD DU MENAR!", medan hon gör detta så ramlar innehåll från det ihåliga träet ner på henne. Hon tar ner pinnen och råkar slå av en bit i marken och ser att gråsuggor och spindlar faller ut ur det. Skrikandes springer hon för livet mot ingenting, men förbi elden och blir bränd på foten av en glödbit som flög förbi.
Aj. Usch.
Men nu har jag inga insekter i mitt huvud i alla fall,

tror jag.

Kalendrar till mig, ja tack.

Igår blev ett Mysteriet på Greveholm-maraton. Någon underbar människa har lagt upp hela kalendern på youtube, amazing! Så kollade på hela den. Sen så kollade jag på lite Pelle Svanslös (otecknade kalendern), men det fanns bara första avsnittet upplagt där så mer kunde jag inte kolla... JAG VILL SE! Den finns på onoff för 149:- + frakt = 178 kr, och jag vill så jävla gärna ha den! Finns tyvärr inte i butiker så man är tvungen till att betala de där extra jävla fraktpengarna, men det kanske är värt det...
Sen så kollade jag på första och andra avsnittet av Sunes Jul också, han är rolig den pojken! Underbar serie.
Och Sunes pappa. <3
Det är bara såhär det är; kalendrar var så jävla mycket bättre förr. Jag menar, vad fan är Höjdarna och Håkan Bråkan i jämförelse med Greveholm och Pelle? Någon JÄVLA SKIT! Det är precis vad det är.
Men nu ska jag lyssna på Mr Marley och städa mitt rum. Vårvädret är här, och vårstädningen är ju faktiskt obligatorisk då.


(Någon som vill skänka 178 riksdaler till mig förresten? Jag vill ha Pelle Svanslös-dvd:n, soooo badly...)

fredag 3 april 2009

Framtidstankar.

Sitter i datasalen med Felicia just nu. Det är b-engelska just nu jag har inte särskilt mycket att göra...
Har suttit och kollat lite på Ester Mosessons gymnasium, livsmedelslinjen. Jag funderar på att plugga till konditor/bagare eller liknande. Det är ju kul att baka! Fast å andra sidan har jag aldrig prövat att baka som jobb. Bara en gång när jag skulle baka tre kladdkakor till Linda (kompis och sommargäst). Men det är ju inte helt samma sak... Ska kolla upp något lite mer avancerat idag när jag kommer hem, push the limits så att säga, för jag vet ju faktiskt inte om jag har vad som krävs för att bli bagare. Tänk om jag råkar förstöra för ett helt bageri bara för jag är så usel?
Förut funderade jag på att söka till kocklinjen, eller rättare sagt Hotell- och resturantlinjen, men efter att ha läst lite så blev jag inte lika sugen. Dessutom hörde jag om praktik som skulle (kunde kanske det var?) göras som skeppskock på ett fartyg.
Aldrig.i.livet.
Så jag håller mig till mina fina bakelser.
Snart börjar matten, och jag har ingen mattebok så jag kan inte göra så mycket matte, men nog bäst att gå i alla fall.
Gaycamp var jättebra igår förresten! Otroligt duktiga människor!
Och JOSEPH! GRATTIS I EFTERSKOTT! Får se om jag får tag på honom senare idag, för han lär inte läsa den här bloggen.

onsdag 1 april 2009

Skit också.

Jag är så okoncentrerad som det bara går. Har en del knas att tänka på nu, som t.ex. provet imorgon som jag kommer kugga på, tillsammans med lite strul hit och dit.
Det enda jag verkar kunna göra är att snacka med Joseph på msn, och hur effektivt är det egentligen på en skala från ett till tio? Jag måste diska, för det sa jag till pappa att jag skulle göra igårkväll. Hoppas han kommer sent idag, för jag är helt jävla hopplös just nu... Uschochfan.
Men, bättre tider kommer, hoppas jag. Annars vill jag inte längre.
Nu ska jag... fortsätta göra inget tills jag får någon slags power i mig.

!

NÄMEN HALLÅ! Nu glömde jag nästan en rätt viktig sak! Det är ju 1:a april IDAG! Man får luras! Fast jag är så dålig på det i alla fall så det spelar ingen större roll vilken dag det är.
Men det betyder även att Joseph fyller år imorgon! 17 bast! Fast jag skriver inte grattis här förrän han fyller. Det är ju fusk.

Bra Ellen.

Heja heja! Jag har försovit mig, kuligt värre. Nej. Detta innebär att jag kommer få IG i idrott (om jag inte smörar som en idiot) då jag missade den nu på morgonen, och det i sig innebär att jag inte kommer komma in på något gymnasium.
Känns det som i alla fall.
Fast så vet jag ju att det inte är.
Men nu ska jag gå och göra mig i ordning så jag kommer i tid till no:n i alla fall, vi ska ha genomgång så den vill jag inte missa.

tisdag 31 mars 2009

En massa känslor.

Sånt som kan vara så jävla bra är så jobbigt ibland. Sånadär känslor. Vad skulle man göra utan dem och vad ska man göra med dem i svackor som nu?
Skolan är kind of ett helvete, jag saknar så mycket människor och saker att det gör ont vid bara tanken, det finns en stor förvirring som jag inte riktigt vet hur jag ska hantera och imorgon känner jag bara för att dö lite pga diverse grejor (nej, om ni nu läser här, det är inte det (ni fattar om det är ni som läser (och om det inte är ni så behöver ni inte fatta, det är väldigt förståeligt) som tynger mig så väldigt. Och på torsdag är det no-prov och jag kan ingenting.
Sånt är väl lite jobbigt kan man tycka.
Jag tycker det är skitjobbigt. Sån är jag. (Och nu har jag inte ens mens att skylla på, tänk hur blödig (med två bemärkelser, som Johan skulle sagt) jag kan bli då.)
Nu har jag lyssnat på lite fina och lugna, en aning sorgsna låtar från Timos Lovers are lonley-skiva. Det känns lite bättre redan.
Nu ska jag bara ta mig samman och städa av sängen så jag kan sova där på, så tyst som möjligt dessutom då papsen och bror Rasmus har gått och lagt sig.
Godnatt. Vi får väl se vad morgondagen har att erbjuda...

Sonisphere

http://www.sonispherefestivals.com
Jag är sugen. Jag har alltid velat se Metallica någon gång i mitt liv, James liksom. Den enda gång jag vart på något litet sätt nära var när jag var uppe i Stockholm och satt utanför stadion med Tove, Eva, mamma och Agneta. Men det var inte särskilt kul. Jag vill SE dem. Inte bara höra, det kan jag göra hemma.
Dessutom är det inte så chockerande dyrt, typ samma pris som Wow, och det kommer ändå rätt stora band. Eller faktiskt ganska väldigt stora.
Men jag har en känsla av att mams och paps inte kommer vara lika förtjusta i idén som jag är. Fast funderar på att fråga Albin om han är sugen på det, men förväntar mig inte så värst mycket angagemang från det hållet. Det är i stort sett bara Meshuggah och Lamb of god som han gillar där tror jag. Ärligt talat kommer han nog såga det helt. Om jag känner honom rätt...
Men men, enough about that.
Igår fick jag upp mina hyllor på väggarna! Jag satte upp de två sista helt själv, duktiga jag. Det blev skitbra. Ska bara städa och sen upp med alla grejor på dem snart, som t.ex. högtalaren som står här på skrivbordet just nu, och lite småttochgott.
Ska nog fortsätta med det nu!
Och det blev förresten inget varken Katarina eller Agnes idag, båda var sjuka... stackarna, men Agnes kommer jag träffa en annan dag i alla fall! Brabrabra, krya på dig min flicka!

måndag 30 mars 2009

Inlägg med stelfrusna fingrar.

Det blev 8 hyllor (7 röda och 1 blå) hyllor igår, hälften lämnade vi av hos mamma (3 röda och 1 blå) och resten har jag här hemma hos paps. Ska upp idag när pappa kommit hem med rätt skruv och såntdänt. Gött! Sen köpte jag en liten grejs till min fina Agnes som snart fyller 17, ingen biggis men ändå något. Henne träffar jag imorgon efter skolan, ska bli så himla mysigt!
På tal om skolan så kommer Katarina von Bredow och hälsar på imorgon, ska bli skitkul! Hon kommer ha en liten föreläsning och sådär, och eftersom hon är så väldigt bra så tror jag att det kommer bli en toppendag allt som allt!
Sen någon annan gång i veckan, eller närmare bestämt på torsdag ska jag på en föreställning i Frölunda kulturhus som heter Gaycamp, ska också bli himla intressant och kul!
Men nu kan jag knappt skriva längre, mina fingrar är iskalla och det är jättejobbigt att skriva på tangentbord då.
Återkommer ikväll eller imorgon då jag hade tänkt berätta lite om min kanske ganska smarta idé för att få lite pli på mig.

söndag 29 mars 2009

Äntligen

får jag mina efterlängtade hyllor! Pappa gick med på att åka till IKEA Bäckebol idag, så vi ska ta en båt som går om ca en timma. Känns bra, för jag blir snart galen på att inte ha hyllor att ställa allt på. Gah! Snart, snart. Då blir det enklare att städa också.

En sånhär liten enkel och fin modell ska jag ha!

HETT TIPS!

http://www.myspace.com/basementjaxx

my god, det svänger! (She's no good, mmmm.)

I've found something - a bit of my talent!

Sitter och plinkar lite på gitarren och kommer på lite nya grejor. Hittills går det väl ganska bra, men man vet aldrig med mig. I många fall slutar det i irritationsilska då jag slänger hela skiten. Men denna gången känns det bättre.
Text är också ett litet problem, men jag jobbar på det.

Igår var väldigt mysigt med Tove, slutade med övertrötthet som min bror tolkade som fylla. Men icke sa nicke då vi inte druckit en droppe alkohol men istället blivit på något kemiskt vis fulla på varandra. Det var roligt i alla fall, som vanligt med min fina Tovs!

Nu ska jag fortsätta på mitt mästerverk, ville bara uppdatera om hur läget är.
Och juste, idag blev det sommartid ju, tur att vi har studiedag imorgon så jag kan vänja mig vid att behöva gå upp en timma tidigare... jobbigt.

lördag 28 mars 2009

Buuusigt

Nu är jag hemma från skolan. Jerry (annan idrottslärare) tyckte/sa att jag skulle vara där tills halv ett, men klockan var halv elva när jag frågade och jag hade redan hunnit gå mer än tre varv, fikat och minglat med folk, fyllt i en produktlapp, så vad skulle jag göra där i två timmar till?
Nepp, det gillade jag inte. Så jag väntade väl någon halvtimma, sen stack jag strax efter att Josse och hennes pappa hade gått.
Så nu ska jag försöka jobba lite no eftersom vi har prov på torsdag och jag ligger ganska mycket efter.
Ikväll blir det mys och sova hos my love, Tove! Längtar, det ska bli så skönt att se människan, eftersom det var så längesen nu. <3

Nu ska jag hitt på nåt annat.

Och juste!
GLÖM INTE SLÄCKA LAMPORNA MELLAN 20.30 TILL 21.30 IKVÄLL!
För världen, för oss, okej?

Morrn...

Det skulle vara så skönt att få ligga kvar lite till i sängen. Sova lite extra.
Men nej, idag är det föräldralördag och vi ska visa våra produkter och arbeten. Min produkt SUGER detta året och jag känner ingen som helst lust att åka upp dit bara för att sitta bakom en bänk i tre timmar eller vad det nu är. Jag måste ta med mig böcker. Eller en bok i alla fall, eftersom jag precis kom på att fjärde delen ligger hemma hos mamma. Måste in dit någon gång också och hämta lite glömda saker...
Det är det stora problemet med separerade föräldrar kan jag säga. Nej, det är inte det att de inte bor ihop längre som är jobbigt, det hade antagligen bara varit konstigt och sådär nu, men när man flyttar från ett ställe och glömmer saken på det andra så blir det problem och jobbigt.
Och självklart att man måste hålla rent i två rum... jag är nog rätt dålig på det. Varje gång jag kommer till ett ställe upptäcker jag att det är stökigare än det andra men fortsätter stöka tills sista dagarna då jag städar lite halvhjärtat, och sen flyttar jag och upptäcker att det nu är stökigare där...
Illa. Men men, när jag väl fått igång städellen så blir det bra.

Men nu ni, nu ska jag käka frukost och sen ska jag pallra mig upp till skolan och lida.



Förra årets produkt tillsammans med en
skrattlåt, haha skitkul att göra! Låten alltså.

fredag 27 mars 2009

Oledig lördag.

Åhjävlar, nu har jag fyllt hela mitt magutrymme med onyttigt. Ajdå. Åt precis tårta med paps, det var inte så jättegott, jag var så mätt innan... Men nu har min mage svullnat en hel del skulle jag tro. Så mysigt.
Imorgon är det föräldralördag på skolan, och jag måste vara där runt nio. Det är så jääävla onödigt, för att inte tala om tristessen. Men, that's life. Så snart måste jag gå och nana, så jag inte är för trött imorgon. Ska nog läsa ur de två - tre sista sidorna i min bok (Artemis Fowl - Evighetskoden av Eoin Colfer), jättebra bok, rekomenderas. Sen ska jag börja på nästa, om den inte ligger hos mama då vill säga...

Nu hörde jag att världens starkaste man precis vann Let's dance, vad händer med världen egentligen? Jahurrududu Magnus, manligare blir det inte än att ställa upp i ett fjolleri-b-program på tv4. Hejaheja!
Dags att sova.


Påtal om föräldralördag så ser våra
lärare ut såhär ibland. Fint va?

Mums!

Brödet blev jättesmarrigt som väntat! Eller, bullbrödet blev det i alla fall, jag har inte smakat på limporna än. De blev lite brända, inte så det blev svart men lite för mörkt för att det skulle bli perfekt. Men jag tror de är jättegoda i alla fall också. Jag orkar inte ta en bild på dem nu när de är klara för jag har precis bäddat in de små liven i två handukar där de ska få ligga ett litet tag tills jag bestämmer mig för att frysa ned dem eller vad det nu blir. Så ni får en liten ugnbild på dem istället:


Mums!

Nu ska jag bara städa och lite sånt till de ljuva tonerna av Eva Cassidy. Mmmm, vad hon har bra röst. Fruktansvärt bra.

I had a dream.

I den drömmen drömde jag att det var en storm över Ryssland som var påväg hit och var uppe i... 65,000 km/s ungefär. Jag fick lite lätt panik. Fast Nathalie sa att "den brukar ju avta lite..." åh, tur! 60,000 km/s gör ju inget.
Jag kan säga att jag blev väldigt lättad när jag vaknade.

Har precis diskat och gjort fint i köket, så nu kan jag baka en dubbelsats med typ frallor, mumsan! Lägger upp bild på dem sen.
Och så ska jag lyssna på Timo Räisänens coverplatta "...and then there was Timo" och minnas tillbaka till lite fina tider. Bilden nedan är ett väldigt fint minne, och det är från signeringen av skivan jag precis nämnde. Timotimotimo, otroliga du.